E-handlen slog rekord i december, da danskerne shoppede julegaver online for 9,4 milliarder kroner.

Julehandlen skuffede i Rosengårdcentret i Odense, muligvis fordi fynboerne sammen med resten af danskerne i stedet flittigt tastede kortoplysningerne online.

E-handlen blev rekordstor i december, hvor danskerne købte julegaver og selvforkælelse for hele 9,4 milliarder kroner. Dermed blev december også den måned i hele 2015, hvor danskerne shoppede mest.

Ifølge FDIHs e-handelsanalyse købte danskerne i alt for 86,8 milliarder kroner i 2015. Heraf gik 26,9 milliarder kroner til udenlandske hjemmesider.

Samlet set er danskernes forbrug steget med 17,9 procent i forhold til 2014.

”Vi har haft i flot vækst i e-handel, der er på niveau med væksten i 2014. Vi havde forventet en lidt højere omsætning for hele året på baggrund af halvårstallene, men vi nåede altså ikke helt op på de 90 mia. kr., som vi estimerede efter årets første 6 måneder,” konstaterer Niels Ralund, administrerende direktør i FDIH, Foreningen for Dansk Internet Handel i en pressemeddelelse.

  • Mie

    Af:

    Siden april 2016 har jeg jeg lavet avis og digitalt indhold til Ugeavisen Odenses læsere. Inden da sad jeg som jourhavende på Fyens.dk med flere års erfaring. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet, og i 2016 afsluttede jeg min kandidat i digital journalistik. Jeg har boet på Fyn siden 2010, og det er endnu ikke lykkedes mig at snyde en fynbo til at tro, jeg er fra herfra.

Mere om emnet

Se alle
36
Skuffet centerdirektør: Sløvt julesalg i Rosengårdcentret

Skuffet centerdirektør: Sløvt julesalg i Rosengårdcentret

Danske pakkebude slæber sig til en ny rekord