Rekord: 150.000 gik glat gennem lufthavn


Rekord: 150.000 gik glat gennem lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den formentlig største rejseweekend i Københavns Lufthavn i Kastrups historie blev afviklet forholdsvis problemfrit. Det oplyser lufthavnens administrerende direktør, Niels Boserup.

I alt passerede op mod 150.000 rejsende lufthavnen i weekenden. Hovedparten var charterrejsende, men også 14.000 passagerer der enten skulle til eller fra de store krydstogtsskibe i Københavns Havn var med til at gøre weekenden usædvanlig for lufthavnen.

For at holde antallet af mennesker i lufthavnsterminalerne så langt nede som muligt blev krydstogtspassagererne tilbudt ophold i Bella Centret, hvor de blev budt på gratis te, kaffe og musikalsk underholdning. Ifølge Niels Boserup tog mange i mod det tilbud.

- Jeg vil sige, at det alt i alt er gået rigtig godt, siger han.

Alligevel er det tvivlsomt, at succesen bliver gentaget næste år. Københavns Lufthavn er nemlig gået i samarbejde med Københavns Havn, rederierne, politiet og toldvæsnet i håb om, at man allerede fra næste år kan lade krydstogtspassagererne tjekke ind helt ude ved skibene.

- De har som regel meget bagage med. Hvis vi kunne tjekke den ind ude ved krydstogtsskibene, ville det betyde, at de uden at skulle slæbe på bagage kunne tage på sightseeing i København. Og det er i virkeligheden det, vi helst vil have, at de gør, siger Niels Boserup.

Også blandt de store brugere af lufthavnen var der søndag tilfredshed. Danmarks største rejsearrangør, Star Tour, tildeler således Københavns Lufthavn topkarakter oven på årets største charterweekend.

- Efter to kaosweekender må vi rose lufthavnen og give dem et rent 13-tal for en utrolig professionel afvikling, som man ellers også skal forvente fra så stor en international lufthavn, siger salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling.

Rekord: 150.000 gik glat gennem lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce