På Fyn forventes der længere rejsetid ved broerne og på Fynske Motorvej ved Odense på grund af vejarbejde i påskedagene, oplyser vejdirektoratet.

Tusindvis af danskere sætter sig i løbet af de næste dage bag rattet for at køre på påskeferie til et land sydpå, til familien eller til sommerhusområderne rundt i landet.

Er du en af dem, skal du særligt være opmærksom på, at onsdag og skærtorsdag bliver de helt store rejsedage, hvor der er stor risiko for tæt trafik og bilkøer på motorvejene.

Særligt er Fynske Motorvej udsat, da mange sjællændere krydser Fyn på vej vestpå.

Udover trængsel omkring Lillebæltsbroen og Storebæltsbroen, vil der omkring Odense også være større risiko for kødannelse. Det skyldes, at der ved frakørsel 51, hvor Svendborgmotorvejen møder Fynske Motorvej, er vejarbejde disse dage.

Det fortæller vagthavende Mark Sigvardt fra Vejdirektoratets trafikcenter.

- Det er ikke helt så dramatisk i år, da trafikken vil være mere spredt ud over påskedagene. Det er lønmodtagerpåske, så mange tager på ferie før helligdagene. Og det kommer til at kunne mærkes på trafikken, oplyser Mark Sigvardt.

Mere trafik ved færger, vejarbejde og grænserne

De tidspunkter, hvor der forventes flest biler på vejene og længere rejsetid end normalt, er onsdag eftermiddag klokken 14 til 20 og torsdag klokken 9 til 15.

De største hjemrejsedage er søndag klokken 11 til 13 og 17 til 20 samt anden påskedag klokken 12 til 18.

De steder, der over hele landet kan give bilkøer, er på vejene mod færgerne og veje der er i gang med at blive renoveret.

I år forventes derudover ekstra tæt trafik ved grænseovergangene, hvor der bliver tjekket ID. På udrejsedagene vil det særligt være mod Sverige, mens det på hjemrejsedagene vil være ved den dansk-tyske grænse mod Danmark ved Frøslev og Padborg, hvor rejsetiden kan forventes længere end normal.

Forbered dig inden køreturen

Tre gode råd til dig, der skal køre i påskedagene:

1. Forbered dig og orienter dig inden køreturen på trafikradio eller vejdirektoratets hjemmeside.

2. Tag afsted i god tid, der kan opstå uforudsigelige forsinkelser.

3. Følg færdselsrådene, så trafikken flyder lettere.

Trafikprognose kort - overskrift2 - Påske 2016