Rejs ikke uden billet - så kommer politiet fluks


Rejs ikke uden billet - så kommer politiet fluks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan hurtigt blive en alvorlig sag, når en tog- passager ikke vil acceptere en kontrolafgift

Intercity-tog nummer 860 fra Esbjerg til København lørdag den 24. maj:

Klokken 21.44 stiger et selskab på seks ældre herrer om bord i vogn 13 i toget i Slagelse. Alle er i godt humør, lettere højrystede, men ikke noget, der generer de øvrige passagerer. Den gode stemning forsvinder dog brat, da den kvindelige togfører dukker op for at se deres billetter.

Hos de fem er alt i skønneste orden, men herren på vinduesplads nummer 36 kan ikke vise nogen billet. Han har, forklarer han venligt, ikke kunnet finde en billetautomat på Slagelse Station. Så nu vil han gerne købe en billet til København.

Togføreren forklarer, at det ikke er muligt at købe en billet i toget, og at det ikke er rigtigt, at der ikke er nogen billetautomat på stationen i Slagelse. Derfor må han betale en kontrolafgift på 600 kroner.

Stå af i Sorø!

Manden på vinduesplads 36 forsøger endnu en gang at argumentere sig til at købe en billet, men togføreren viser ingen nåde. Manden vil herefter hverken opgive sit navn eller tage imod kontrolafgiften.

- Så må du stå af i Sorø, meddeler togføreren.

Men manden har ingen planer om at stå af i Sorø. Han vil bare købe en billet og fremviser både en stak pengesedler og diverse kreditkort, men det ændrer ikke holdningen hos hverken den kvindelige togfører eller hendes mandlige kollega, som nu er kommet til.

Toget fortsætter mod Ringsted, og den kvindelige togfører meddeler manden på vinduesplads 36, at hun vil tilkalde politiet.

Hurtig reaktion

Da Intercitytog nummer 860 kl. 22.10 holder ved perron 2 i Ringsted, ruller en af politiets patruljevogne op på perron 1. To betjente kommer herefter ind i vogn 13, får udpeget den formastelige fra vinduesplads 36 og beder ham om at følge med ud af toget.

En af de øvrige herrer i selskabet begynder at blande sig i politiforretningen, men får hurtigt besked af en stor betjent med læderhandsker om at blande sig uden om.

Den pågældende herre proklamerer, at han vil klage til DSB og beder om den kvindelige togførers navn.

- 611, svarer hun.

Manden fra vinduesplads 36 er nu kommet ud af toget sammen med de to betjente, og toget kan fortsætte mod Roskilde og København.

Sådan set slut

Her kunne historien jo sådan set godt slutte, for den opmærksomme læser har naturligvis fattet, at det kan gå grueligt galt, hvis man formaster sig til at rejse uden billet og ikke vil tage imod en kontrolafgift på 600 kroner eller stå af toget på næste station.

Men hvad med manden fra vinduesplads 36? Og hvorfor kommer politiet nærmest omgående, når DSB henvender sig med et problem i et tog?

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi i Roskilde (betjenten i telefonen ville ikke oplyse sit navn), reagerer politiet omgående, hvis DSB anmoder om assistance på grund af problemer med rejsende. Forstyrrelse af togdriften prioriteres højt.

- Hvis en passager f.eks. ikke vil oplyse sit navn, kan der være tale om en eftersøgt person. Det er anholdelsesgrund, hvis man ikke vil oplyse sit navn, og så kommer man med på stationen, hvor man får lov til at blive, indtil identiteten er fastslået.

- Man slipper ikke for kontrolafgiften til DSB, og oveni kan komme en bøde for ikke at ville oplyse sit navn, forklarer den navnløse betjent fra politiet i Roskilde.

Rejs ikke uden billet - så kommer politiet fluks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce