Tre fynske forskere bliver i dag hædret med rejsestipendiater af kronprinsesse Mary i København

Tre fynske forskere er blandt de heldige, der torsdag middag blev hædret med rejsestipendiater, når Det Frie Forskningsråd uddelte årets EliteForsk-priser.

Og nogen vil mene, det er dobbelt op på held for de tre unge mænd, da det i år er HKH Kronprinsesse Mary, der sammen med uddannelses- og forskningsministeren, Esben Lunde Larsen, uddeler årets priser.

Det er Henrik Seier Thoke, Jesper Graa Andreasen og Manan Pareek, der repræsentere Fyn ved den store prisuddeling. Og det får alle tre et EliteForsk-rejsestipendium på 200.000 kroner som en anerkendelse for deres arbejde.

Celler, hjerter og elektricitet

De forsker alle tre i den naturvideskabelige retning.

Henrik Seier Thoke fra Odense er ansat ved Syddansk Universitet, hvor han blandt andet forsker i cellers ageren i vand.

Jesper Graa Andreasen også fra Odense er ansat ved Danmarks Tekniske Universitet, og han er i gang med at forske i, hvordan halvvarmt vand kan bruges til en mere miljøvenlig produktion af elektricitet.

Sidst er der Manan Pareek fra Faaborg, der er på Odense Universitetshospital. Han forsker i hjertekarsygdomme.

Ministerens ord

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen ønsker de tre fynske forskere tillykke med ordene:

- Vi skal dyrke og hylde eliten. Vi har brug for modige forskere, der tør sætte den faglige barre højt for sig selv og drives af ambitionen om at være de allerbedste inden for deres felt. Forskning af høj kvalitet er en afgørende forudsætning for velstand og velfærd i fremtiden.

Mere end én pris

Det er meningen at modtagere af et Et EliteForsk-rejsestipendium med de penge på lommen skal rejse ud i verden på et længerevarende studieophold ved de bedste forskningsmiljøer i verden.

Fem andre forskere er så heldige, at de hver modtager 1,2 millioner kroner, når de bliver hædret med hovedprisen, EliteForsk-prisen for deres arbejde.

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.

Mere om emnet

Se alle

Fem unge forskere hædres af Mary