Regionsrådspolitikere lægger oplysninger på Facebook: Initiativet deler vandene

Thies Mathiasen (DF) mener ikke, at Facebook er det rette medie at bruge til at fremlægge oplysninger om regionsrådsmedlemmers oplysninger om vederlag og dækkede udgifter. Arkivfoto: Mette Mørk

Regionsrådspolitikere lægger oplysninger på Facebook: Initiativet deler vandene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To syddanske regionsrådspolitikere lagde tirsdag oplysninger om offentligt dækkede udgifter på Facebook. Ikke det optimale medie, mener DF-politiker.

Efter længere tids debat om åbenhed omkring de syddanske regionsrådspolitikeres offentligt dækkede udgifter og vederlag valgte regionsrådsmedlem Lasse Krull (K) at lægge sine oplysninger ud på sin Facebook-profil. Kort efter fulgte kollegaen Ida Damborg (SF) trop.

Begge er de en del af det femkløver, der tidligere på måneden begærede aktindsigt i samtlige regionsrådsmedlemmers oplysninger, men ikke alle er enige i, at Facebook er det rette medie.

- Det er ikke det medie, jeg ville have brugt. Det skal samles et sted, hvor man kan finde alle oplysningerne. På Facebook er det halvprivat, og det er ikke alle, der søger efter de informationer, der kan finde det på facebook, siger regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti Thies Mathiasen, som også står bag aktindsigten, og han understreger, at alle regionsrådsmedlemmernes oplysninger bør ligge på regionens hjemmeside.

- Jeg synes, det er bedre, at det er forvaltningen, en uvildig enhed, der står for det, så vi sikrer, at det hele er med, siger Thies Mathiasen.   

Ikke uoverkommelig opgave

Næstformand i regionsrådet Poul-Erik Svendsen (S) ser dog ikke problemer i at bruge Facebook til formålet.

- Jeg synes, det er fint nok, men det ændrer ikke ved, at oplysningerne bør ligge på regionens hjemmeside, siger han.

Ida Damborg (SF), der inspireret af Lasse Krull nu også har lagt sine oplysninger på Facebook, var også med til at søge den omdiskuterede aktindsigt. Hun mener ligesom Thies Mathiasen, oplysningerne burde ligge fremme, men hun valgte at følge Lasse Krulls eksempel blandt andet for at vise, hvor hurtigt, det kan gøres.

- Sommerens debat har været præget af, at det var en uoverkommelig opgave at sætte forvaltningen på at finde alle regionsrådsmedlemmernes oplysninger. Så det var også for at vise, at det ikke tog mig ret lang tid at finde mine, siger hun. 

Regionsrådspolitikere lægger oplysninger på Facebook: Initiativet deler vandene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce