Konen til ambulanceselskabet Bios' direktør har forsøgt at fiske oplysninger om valgkampspenge fra ambulancereddere til en SF-politiker. Det får kritiske kommentarer fra flere politikere i Region Syddanmark.

"Bios' ledelse og moderselskab bør nok overveje, om det ikke ville være en god idé med friske kræfter på direktørposten. Det her er bare ikke i orden - og jo ikke første gang vi har mistet tillid ..."

Således skriver det konservative regionsrådsmedlem Lasse Krull i en statusopdatering på Facebook, efter TV2 Fyn tirsdag eftermiddag har kunnet fortælle, at Bios-direktør Morten Hansens kone i sommer lokkede oplysninger ud af folketingsmedlem Karsten Hønge (SF).

Under dække af at være en almindelig borger med interesse for politik, kontaktede hun folketingsmedlemmet for at få oplysninger om det valgkampsbidrag, som Reddernes Landsklub havde givet ham. Og det var altså langtfra i orden, mener Lasse Krull.

- I den situation, som Bios står i lige nu, hvor man er presset, og hvor der også allerede i august herskede tvivl om, hvorvidt regionen kunne have tillid til det materiale, de gav os, så er det altså langtfra det, selskabet har behov for lige nu, siger han til Fyens.dk med henvisning til, at der i sommer herskede tvivl om, hvorvidt Region Syddanmark modtog de rigtige oplysninger i forhold til, hvor langt ambulanceselskabet var med at etablere en vagtplan.

- Det her er så langt over mine grænser for, hvad man som regionens samarbejdspartner kan tillade sig, og jeg synes, det er helt ude i hampen, at man overhovedet kan finde på det, siger han.

- Men kan man ikke forsvare det med, at det er Morten Hansens kone og ikke ham selv, det drejer sig om?

- Nej, det kan man efter min mening ikke. Den måde, det er foregået på, er noget fordækt, undercover noget, og det er ikke i orden. Det ville man jo ikke finde sig i nogen som helst andre steder, siger Lasse Krull.

Bakkes op af næstformand

Heller ikke Poul-Erik Svendsen (S), næstformand i Region Syddanmark, er tilfreds med situationen.

- Det er ualmindelig dårlig stil. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Og det er ikke befordrende for tilliden til et firma, som vi skal samarbejde med, at personer helt tæt på den øverste ledelse opfører sig manipulerende og laver numre, som bevæger sig på kanten af det løgnagtige.

- Bios er en privat virksomhed, så jeg vil ikke blande mig i firmaets personalepolitik, men jeg vil godt sige meget tydeligt, at det her holder ikke, siger Poul-Erik Svendsen.

Lasse Krull understreger ligeledes, at han ikke har direkte indflydelse på, hvilke konsekvenser Morten Hansens kones handlinger eventuelt skal have. Han har dog taget kontakt Thyge Nielsen, formand for regionens præhospitale udvalg, for at få en forklaring.

- Jeg har allerede skrevet til Thyge Nielsen og sagt, at jeg da forventer, at der kommer en eller anden form for reaktion, for det her kan vi da ikke leve med. Der må være grænser for, hvad vi skal findes os i, siger han.


Fyens.dk har tirsdag aften forsøgt at få en kommentar fra Morten Hansen, men han er ikke vendt tilbage på avisens henvendelser.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
68
Bios-tillidsmand: - Vi bliver udspioneret

Bios-tillidsmand: - Vi bliver udspioneret

17
Bios-tillidsmand: - Det viser, at de sætter pris på vores arbejde

Bios-tillidsmand: - Det viser, at de sætter pris på vores arbejde

63
3F om Bios: - Det er snart mere pinligt end "Klovn"

3F om Bios: - Det er snart mere pinligt end "Klovn"