Regionsrådsformand får skattesmæk efter forvaltningsfejl

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) lænede sig op af en vurdering fra regionens forvaltning, da hun sidste år flyttede. Regionen vurderede, at en periode på 60 dage med skattefri kørselsgodtgørelse trådte i kraft. Det var forkert, erkender regionen nu. Stephanie Lose betaler derfor skat af 23.000 kroner. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Regionsrådsformand får skattesmæk efter forvaltningsfejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) må betale skat af 23.000 kroner, efter at en intern kontrol har afsløret en fejlvurdering i regionens forvaltning. Regionsdirektør beklager.

Sag: En fejl i Region Syddanmarks administration betyder et skattesmæk til regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Ifølge et notat fra regionen skyldes en "forkert administrativ vurdering", at Venstre-kvinden har fået udbetalt cirka 23.000 kroner i skattefri kørselsgodtgørelse. De burde have været udbetalt som skattepligtig kørselsgodtgørelse, skriver regionen i notatet.

Regionsrådet vedtog i begyndelsen af 2016 at øge fokus på kontrollen af udgifterne til regionsrådsmedlemmerne og direktionen. Det skete, i forbindelse med at regionen i efteråret 2015 havde konstateret et behov for at stramme op på sagsbehandlingen på en række områder.

Af regionens sagsfremstilling fremgik det, at "en gennemgang af procedurerne for det interne ledelsestilsyn har vist et behov for yderligere fokus på kontrol af udgifter til regionsrådsmedlemmer og direktion. På grund af et stort offentligt fokus på området, bør procedurer og kontroller i særlig grad være genstand for ekstraordinær screening og kontrol".

Mega ærgerlige

Regionens afdeling for regnskab og finans har gennemgået blandt andre Stephanie Loses udgifter, herunder kørselsregnskab. Her er konstateret en forkert vurdering af anvendelsen af den såkaldte 60-dages-regel. Den går ud på, at kørsel i egen bil mellem sædvanlig bopæl og arbejdsplads anses som erhvervsmæssig kørsel de første 60 dage.

Det betyder, at de første 60 arbejdsdage kan udbetales som skattefri kørselsgodtgørelse. Derefter er godtgørelsen skattepligtig.

Da Stephanie Lose flyttede i begyndelsen af 2017, vurderede regionen, at en ny 60-dages periode trådte i kraft. Det var dog en forkert fortolkning, konkluderer regionen nu.

Regionsdirektør Jane Kraglund beklager sagen.

- Vi er mega ærgerlige over fejlen. Men vi er så omvendt også glade for, at vi finder fejlen, så vi kan rette op, forklarer direktøren.

Komplicerede regler

Region Syddanmark vil fremover inddrage ekstern rådgivning i tilsvarende problemstillinger.

- Der er tale om så komplicerede regler og fortolkninger, at vi nu konstaterer, at vi er kommet til at kløjs i det. Det er vi rigtig kede af det. Nu vil vi være sikre på, at vi gør det rigtigt, siger Jane Kragelund.

Stephanie Lose forklarer til JydskeVestkysten, at hun fulgte rådgivningen fra regionens administration i forbindelsen med flytningen, men nu har betalt det skattepligtige beløb.

Regionsrådsformand får skattesmæk efter forvaltningsfejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce