Regionsråds-politiker: - Det kan ende med en politianmeldelse af Carl Holst

Foto: Claus Bech/Scanpix Denmark

Regionsråds-politiker: - Det kan ende med en politianmeldelse af Carl Holst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere og mere tyder på, at Christian Ingemann Nielsen har haft et helt andet og meget tættere samarbejde med forsvarsminister Carl Holst (V), da han var regionsformand, end Carl Holst selv har fortalt. Flere regionsrådspolitikere vil have sagen kulegravet. - Det er jo magtmisbrug, siger Ida Damborg (SF), der peger på, at sagen kan ende med en politianmeldelse.

- Det er jo lykkedes Carl Holst at træde i alle de spinatbede, han er kommet i nærheden af. Det her er grænseoverskridende for mig. Og det er noget, som vi er nødt til at få undersøgt til bunds.

Sådan lyder en af reaktionerne fra regionrådspolitiker Poul-Erik Svendsen (S) efter endnu et bevis for, at nuværende presserådgiver for Carl Holst i Forsvarsministeriet, Christian Ingemann Nielsen, i sin tid i Region Syddanmark har fungeret som rådgiver for Carl Holst og ikke i det projekt, han reelt var ansat i.

Det var lørdag, at Fyens Stiftstidende, Vejle Amts Folkeblad og JydskeVestkysten i fællesskab kunne afsløre en række forhold, som pegede i retning af, at Christian Ingemann Nielsen i sin tid i Region Syddanmark ikke kun fungerede i den rolle i projektet "Smart Velfærd & Vækst", som han var ansat i. Men også havde tæt kontakt til Carl Holst.

Dels havde Carl Holsts eget ministerium selv beskrevet, at Christian Ingemann Nielsen havde fungeret som presserådgiver for direktionen i regionen. Og dels viste en mail afsendt til JydskeVestkysten, at Christian Ingemann Nielsen havde sendt information videre til avisens journalister, der intet havde at gøre med det projekt, han var ansat i.

Samtidig fremgik det klart i et CV for Christian Ingemann Nielsen hos kommunikationsbureauet Kyster Presse, som nu er blevet slettet, at han havde fungeret som personlig assistent for Carl Holst.

Tirsdag formiddag kom så den sms, der for mange vil blive set som det endelige bevis for, at Christian Ingemann Nielsen har haft en helt anden rolle end den, som Carl Holst hidtil har meldt ud.

I en besked til TV2 Fyn skrev Carl Holst:

"Må jeg foreslå for fremtiden, at ønsker om interview sker ved kontakt til Christian Ingemann. Christian har adgang til min kalender og kan tage imod besked om formål, ramme , vinkel osv. for interviewet”.

Regionsrådsmedlem Ida Damborg (SF) mener, at sagen kan ende ud i en politianmeldelse.

- Vi er nødt til at få nogle til at kigge på, om der er foregået noget strafbart her. De skal blandt andet have kigget på alle de mails som Christian Ingemann Nielsen har sendt og modtaget. Hvis det her handler om bedrageri og der er brugt regionale penge til Carl Holsts private valgkamp, er det altså ikke nok, at Carl Holst betaler lønnen tilbage, så skal han anmeldes til politiet for bedrageri, siger hun.

Foto: Arkivfoto

Sagen skal kulegraves

Både Ida Damborg, Poul-Erik Svendsen og Konservatives Lasse Krull vil have hele sagen undersøgt til bunds.

- Der er så mange mærkelige ting i det her. Og når vi stiller spørgsmål, får vi svar tilbage, som bare giver os endnu flere spørgsmål. Det her skal undersøges til bunds af nogle eksterne. Jeg vil have afdækket præcis, hvad Christian Ingemann Nielsen har arbejdet med i den tid, han har været i regionen. Der må selvfølgelig ikke være nogen ansat i regionen, som er blevet brugt i en valgkamp til Folketinget, siger Poul Erik Svendsen.

Modsat vil regionsrådsformand Stephanie Lose (V) ikke drage nogle konklusioner, før regionens Forretningudvalg har haft lejlighed til at drøfte sagen på et møde onsdag.

- De spørgsmål, der måtte melde sig, skal besvares. Men jeg vil ikke drage nogle konklusioner.

- Men anerkender du ikke, at der efterhånden er ikke bare én, men rigtigt mange ting, der nærmest entydigt peger i retning af, at Christian Ingemann Nielsen har fungeret som personlig rådgiver for Carl Holst?

- Det kan jeg ikke sige noget om. Jeg vil ikke drage nogle forhastede konklusioner. Men de spørgsmål, der måtte være, skal naturligvis besvares.

Regionsråds-politiker: - Det kan ende med en politianmeldelse af Carl Holst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce