Socialdemokraten Karsten Uno Petersen (S) har før stillet spørgsmål om Christian Ingemanns ansættelse uden at få tilfredsstillende svar. Nu afventer han regionens egen redegørelse - selvom han mener, at alt peger på, at forsvarsminister Carl Holst har misbrugt offentlige kroner.

Regionsrådspolitiker Karsten Uno Petersen (S) ser frem til, at han og de 16 andre medlemmer af Forretningsudvalget i eftermiddag får fremlagt resultaterne af regionens egen redegørelse for ansættelsen og det arbejde, som Christian Ingemann Nielsen udførte, da han var ansat i Region Syddanmark.

I forlængelse af Fyens.dk's offentliggørelse af Christian Ingemanns visitkort, hvor der står, at han var Carl Holsts personlige assistent, mener Karsten Uno Petersen dog, at sagen efterhånden er tilstrækkeligt bevist til at bruge ordet "embedsmisbrug".

- Det virker også lidt mistænkeligt, hvis man nu pludselig på så kort tid vil kunne fremlægge en række svar, som vi hidtil ikke har kunnet få.

- Jeg mener, at det her har udviklet sig til at være en ren tilståelsessag, når man ser, at Christian Ingemann ligefrem har haft et visitkort, hvor der stod, at han var personlig assistent for regionsrådsformanden. Sammenholdt med de mails, som JydskeVestkysten har offentliggjort, er jeg ikke i tvivl om, at Carl Holst har misbrugt offentlige midler, siger Karsten Uno Petersen.

Han er derfor mest nysgerrig efter, om regionen i den forbindelse også vil foreslå, hvilke sanktioner man kan benytte sig af for at straffe den nuværende forsvarsminister.

- Jeg skal ikke kunne sige, om det her ender med at blive en straffesag. Det er sådan noget, som vi skal have undersøgt.

Flere spørgsmål end svar

Karsten Uno Petersen og resten af den socialdemokratiske gruppe har tidligere efterlyst svar på en række spørgsmål om ansættelsen af Christian Ingemann, men har hidtil stået tilbage med endnu flere spørgsmål, når svarene er blevet sendt fra direktionen.

Derfor undrer det også Karsten Uno Petersen, at regionen nu pludselig i løbet af mindre end 24 timer kan kulegrave sagen til bunds.

- Det virker jo mærkeligt, at medierne kan køre hårdt på et par dage, og så vælter det ud af skabene, når vi allerede har bedt direktionen svare på en række spørgsmål. Det virker også lidt mistænkeligt, hvis man nu pludselig på så kort tid vil kunne fremlægge en række svar, som vi hidtil ikke har kunnet få, siger Karsten Uno Petersen.

Partifællen Poul-Erik Svendsen er også spændt på eftermiddagens redegørelse.

- Det store spørgsmål er selvfølgelig, om vi med sikkerhed kan sige, at alt nu bliver lagt frem. Ellers må vi jo have Tilsynsrådet på banen. Jeg er meget spændt på at se, hvad der kommer til at ske. Det kan jo også være, at man nu går til stålet og foreslår nogle sanktioner.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.

Mere om emnet

Se alle
Krigsminister i skudlinjen: Tag med til Ingemanns-land

Krigsminister i skudlinjen: Tag med til Ingemanns-land

Kampagnemails lægger yderligere pres på Carl Holst

16
Nu erkender Holst: Ingemann var hans personlige assistent

Nu erkender Holst: Ingemann var hans personlige assistent