Stephanie Lose (V) kræver, at Bios strammer op på vagtplanlægningen.

Regionsfomand Stephanie Lose slår i bordet over for regionens nye ambulance-operatør, Bios. Der er ikke overblik over vagtplanlægningen, og det går ikke:

- Det kan vi simpelthen ikke leve med. Der kan selvfølgelig opstå ting, der gør, at man må ændre plan med kort varsel. Men det skal ikke være det generelle billede, at man er nødt til at planlægge fra dag til dag. Det er ikke i orden, siger hun blandt andet i et interview i Fyens Stiftstidende mandag.

Derfor har hun og det øvrige formandskab i Region Syddanmark nu krævet, at Bios bruger flere kræfter på vagtplanlægingen:

- Vi har stillet krav om, at de øger deres bemanding på det område, så de får et bedre overblik. De skal have et bedre overblik over vagtplanerne længere frem i tiden, siger hun.

Hun regner med, at Bios lever op til det allerede fra mandag. Men det betyder ikke, at hun har genvundet den fulde tillid til den nye ambulance-operatør, der har kørt i regionen siden 1. september:

- Nu er tillid ikke noget, man lige knipser frem på et øjeblik. Det kræver et godt samarbejde over længere tid. Min tillid er først fuldt genopbygget, når det her fungerer 100 procent, uden at det skal være nødvendigt at gå ud og sige, at nu skal de gøre noget ved deres vagtplanlægning, siger Stephanie Lose.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.

Mere om emnet

Se alle
Ambulancer på Ærø: - Alle skriver under

Ambulancer på Ærø: - Alle skriver under

Satire, humor og muligt samråd: Ambulanceoprør breder sig på Ærø

Satire, humor og muligt samråd: Ambulanceoprør breder sig på Ærø

1
Minister skal svare: Hvordan går det med ambulanceberedskab på Ærø?

Minister skal svare: Hvordan går det med ambulanceberedskab på Ærø?