Regionen undersøgte ikke bestikkelsesanklager: Formand afviser behov for beredskab

Formand for regionens sundhedsudvalg, Poul-Erik Svendsen (S) (tv), bakker ikke op om SF og Villy Sønvdals forslag om at oprette et beredskab, der blandt andet kan tage sig af bestikkelsesanklager. Arkivfoto: Kim Rune.

Regionen undersøgte ikke bestikkelsesanklager: Formand afviser behov for beredskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det giver ikke anledning til et nyt beredskab til bestikkelsessager, at regionen ikke undersøgte sag om bestikkelsesanklager rettet mod en hudlæge, mener formand for regionens sundhedsudvalg Poul-Erik Svendsen (S). Han stoler på, at der er blevet handlet korrekt i en opsigtsvækkende sag om bestikkelsesanklager i forbindelse med klimarejser til blandt andet Israel.

Klimarejser: Villy Søvndal (SF) får ikke opbakning fra Socialdemokratiet til et forslag om at oprette et beredskab, der kan træde til ved bestikkelsessager. SF's forslag kom i kølvandet på, at JydskeVestkysten søndag kunne fortælle historien om en vestjysk hudlæge, som flere gange i år har henvendt sig til regionen med en konkret beskyldning om, at firmaet 1 Bedre Liv har forsøgt at presse ham til at sende patienter i klimabehandling. Senere anklagede han sin kompagnon for at tage imod bestikkelse i form af en studietur, men regionen undersøgte ikke sagen.

Formand for regionens sundhedsudvalg, Poul-Erik Svendsen (S), mener dog ikke, at sagen giver anledning til at ændre procedurerne i regionen.

- Vi har allerede et beredskab i form af vores forvaltning. Sagerne bliver i dag behandlet af eksperter på hvert deres område. Jeg føler, vi har et sikkert og godt system, og så skal de så sørge for at informere opad i det politiske system, hvis der er noget, der skal ses nærmere på, siger han.

JydskeVestkysten har tidligere fortalt, at regionen ikke reagerede på anklagerne fra hudlægen.

- Det må være fordi, man ikke synes, at henvendelsen har en kaliber, der gør at den kan betragtes som lødig. Men det bliver vi orienteret om på vores udvalgsmøde i august, hvor vi behandler sagen, siger Poul-Erik Svendsen.

Men du siger allerede nu, at der ikke er behov for et beredskab. Du må føle dig ret sikker på, at der er handlet korrekt i sagen?

- Ja, det er mit indtryk, at der ikke er hold i sagen.

Sagen kort
  • JydskeVestkysten fortalte søndag, at en hudlæge flere gange har gjort Region Syddanmark opmærksom på en mulig bestikkelsessag.
  • Hudlægen anklagede sin kompagnon for at henvise flere psoriasispatienter til klimaterapirejser i Israel med selskabet 1 Bedre Liv for selv at komme på en studietur til Israel arrangeret af samme firma.
  • Den anklagede hudlæges antal af henvisninger til klimaterapirejser med 1 Bedre Liv har været stigende i 2018.
  • Region Syddanmark reagerede aldrig på anklagerne.
  • Ifølge regionen var det slet ikke muligt at undersøge anklagerne.
  • Både 1 Bedre Liv og den anklagede hudlæge afviser anklagerne.

Stoler på forvaltning

Hvordan kan man vurdere, om der er noget i en sag, når man ikke har undersøgt den. Man har aldrig forholdt de implicerede læger anklagerne?

- Det ved jeg ikke noget om. For den bliver behandlet, og detaljerne i den her sag bliver behandlet på mødet i august.

Hvordan kan du så allerede nu sige, at I har et fint beredskab, når du ikke ved, om der har været nogen som helst form for vurdering af anklagerne?

- For hvis forvaltningen ikke kan håndtere de her ting, er der noget galt med den. Jeg går ud fra, at de kan håndtere den slags ting. Jeg har ikke en forventning om, at forvaltningen til mødet i august kommer med noget, der ikke holder vand. Derfor synes jeg ikke, at der er anledning til her og nu at lave helt om på det og oprette særskilt afdeling, der tager sig af det her, før sagen er til politisk behandling.

Orienteret efter halvt år

Poul-Erik Svendsen fortæller, at regionens politikere for første gang formelt blev orienteret skriftligt om bestikkelsesanklagerne 9. juli - dagen efter, JydskeVestkysten fortalte om sagen. Han kan ikke huske, om politikerne blev orienteret om anklagerne på seneste sundhedsudvalgsmøde i juni, men bestikkelsesanklagerne fremgår ikke af dagsordenen eller referatet.

Er det godt nok, at I får noget formelt at vide for et par dage siden, når den første mail om bestikkelsesanklager kom i januar?

- Forvaltningen har vurderet, at henvendelsen ikke var af en karakter, der gav anledning til, at der skulle ske noget videre. Og det skal man så redegøre for og stå mål for til mødet i august, siger han.

Regionen undersøgte ikke bestikkelsesanklager: Formand afviser behov for beredskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce