Regionale arbejdsgrupper: Nye udvalg og nye ansigter

24-årige Mette Bossen Linnet fra Sønderjylland er ny formand for det nye udvalg Digitaliseringsudvalget.

Regionale arbejdsgrupper: Nye udvalg og nye ansigter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ganske vist en del gengangere blandt de mest betydningsfulde udvalg i Region Syddanmark, men der er også flere nye ansigter på posterne, udvalgsnavne og endda helt nye udvalg.

På valgnatten i november var Venstres genvalgte regionsrådsformand Stephanie Lose hurtig til at lave en konstitueringsaftale, der omfattede regionsrådets næststørste parti, Socialdemokratiet, og den fynske spidskandidat Poul-Erik Svendsen. Det betød, at Svendsen kunne fortsætte som næstformand i Region Syddanmark og formand for Sundhedsudvalget. Udvalget har driften af sygehusene som det primære arbejdsområde. Svendsen blev officielt genvalgt til posten i forbindelse med valgperiodens første møde i udvalget tirsdag. Nyvalgte Kristian Nørgaard (V) blev næstformand.

I de første dage af denne uge har alle udvalgene i den kommende valgperiode holdt deres første møder med valg af formand og næstformand. Flere af dem af nye - eller har i hvert fald fået nye navne - som det blev aftalt allerede på valgnatten.

Mens Sundhedsudvalget altså hedder det samme og har den samme formand som de sidste fire år, er der ændringer i flere andre udvalg. Sundhedssamordningsudvalget er blevet til det mere mundrette Udvalget for det nære sundhedsvæsen, der har samarbejdet med de praktiserende læger og kommunerne som primært ansvarsområde. På formandsposten er der comeback til odenseanske Bo Libergren (V), der tidligere har været formand for udvalget. Han overtager fra partifællen Tage Petersen. Næstformand er løsgænger Marianne Mørk Mathiesen, der for nylig meldte sig ud af Liberal Alliance i protest.

Præhospitaludvalget hedder det samme og har stadig ambulancekørsel og akutsystem som primær opgave. Den tidligere formand Thyge Nielsen (V) blev ikke genvalgt, så det var nødvendigt med en ny formand, som er partifællen Mads Skau. Bente Gertz (S) er valgt som næstformand.

24-årig formand

Psykiatri- og socialudvalget fortsætter med Thies Mathiasen (DF) ved roret. Han er fortsat også 2. næstformand for hele regionen. Nyvalgte Morten Brixtofte Petersen (RV) er næstformand. Også socialdemokraten Karsten Uno Petersen fortsætter på formandsposten for Innovationsudvalget, der nu hedder Anlægs- og innovationsudvalget. Udvalgets helt store opgave i de kommende år er at følge byggeriet af Nyt OUH. Nordfynske Anja Lund (V) er næstformand.

Førnævnte Tage Petersen er ny formand for det nye Udvalget for uddannelse og arbejdskraft. Nyt er også Digitaliseringsudvalget med den kun 24-årige Mette Bossen Linnet som formand. Udvalget får det politiske ansvar for blandt andet anskaffelse af et nyt elektronisk patientsystem (EPJ), udvikling af det digitale sundhedsvæsen og informationssikkerhed. Pia Tørving (S) er næstformand.

Jørn Lehmann Petersen (S) fortsætter som formand for Miljøudvalget med Olfert Krog (DF) som næstformand. Tidligere hed det Udvalget for miljø, jordforurening og råstoffer. Udvalget for regional udvikling hedder det samme, men har Søren Rasmussen (DF) som ny formand. Næstformand er Preben Jensen (V).

Regionsrådet og Forretningsudvalget har automatisk regionsrådsformand Stephanie Lose som formand.

Regionale arbejdsgrupper: Nye udvalg og nye ansigter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce