Region vil bruge 30 mia. på sygehuse


Region vil bruge 30 mia. på sygehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Hovedstaden præsenterer i dag en plan for at ny- og ombygge hospitaler for 30 milliarder kroner.

30 milliarder kroner. Så mange penge satser Region Hovedstaden på at bruge over de næste 12 år på at udstyre borgerne med et moderne sundhedsvæsen af højeste kvalitet, skriver Berlingske Tidende.

Regionen vil i dag præsentere en plan for omfattende renoveringer samt ny- og ombygninger. I alt omfatter planen udspil til én million "nye" sygehuskvadratmeter, hvoraf de 275.000 kvadratmeter er decideret nybyggeri.

- Det er, hvad der skal til, hvis folk i hovedstadsområdet skal have et sundhedsvæsen så tæt på verdensklasse som overhovedet muligt, siger formanden for regionsrådet i Region Hovedstaden, Vibeke Storm Rasmussen (S), til Berlingske Tidende.

Ifølge avisens oplysninger lægges der op til decideret nybyggeri i tilknytning til en række af de nuværende hospitaler i

Hvidovre, Herlev, Hillerød, Bispebjerg, Glostrup, Frederikssund, Amager og Bornholm samt på Rigshospitalet, som alene står til at få et nybyggeri på 80.000 kvadratmeter.

Byggeplanerne i Region Hovedstaden kommer, efter at regeringen har meldt ud, at man vil afsætte i alt 40 mia. kr. over en længere årrække til investeringer i nyt, moderne sygehusbyggeri over hele landet.

De økonomiske rammer kommer regeringen ikke uden om at forhøje betydeligt, vurderer Vibeke Storm Rasmussen:

I Folketinget mener Venstres sundhedsordfører Birgitte Josefsen umiddelbart, at de 30 mia., der opereres med, forekommer "urealistiske", mens Vivi Kier (K) kalder beløbet "voldsomt".

Region vil bruge 30 mia. på sygehuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce