Region favoriserer privathospital


Region favoriserer privathospital

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jan Hillers fra Odense må til lommerne, hvis han vil behandles på et offentligt sygehus på Sjælland. Vælger han et privathospital i Sønderjylland betaler Region Syddanmark alt. Absurd, indrømmer regionens næstformand.

Vælger 57-årige Jan Hillers fra Odense at køre 71 kilometer for at blive behandlet på det offentlige sygehus i Slagelse på Sjælland skal han selv betale transportudgifterne.

Vælger han derimod at tage imod Region Syddanmarks tilbud om en behandling på Privathospitalet Kollund i Kruså i Sønderjylland - 148 kilometer fra bopælen - koster det ham ikke en krone.

- Absurd, siger Region Syddanmarks næstformand Poul-Erik Svendsen (S) om et sæt regler, som hovedpersonen Jan Hillers heller ikke forstår et kuk af.

For nylig fik han konstateret sygdommen søvnapnø, der kort fortalt giver uregelmæssig vejrtrækning under søvnen. Det kan behandles med en ansigtsmaske forbundet til en slange og et apparat, som holder luftvejene åbne under søvn. Odense Universitetshospital (OUH) tilbyder behandlingen, men har lige nu 67 ugers ventetid.

Kæden hopper af

- Derfor ringede jeg til regionen, som tilbød mig en tid i Kruså, hvor jeg kan komme til inden for en uge. Men jeg har familie og venner i Slagelse, kender sygehuset derovre og vil egentlig hellere behandles på et offentligt hospital, fortæller Jan Hillers.

Men selv om Slagelse Sygehus overholder behandlingsgarantien på en måned og kan tage imod Jan Hillers inden for tre uger, lyder meldingen fra OUH, at han mister sine transportgodtgørelse, hvis han fravælger det private hospital

Regler straffer borgere

At det offentlige sygehusvæsen favoriserer private samarbejdspartnere fremfor offentlige, kan Jan Hillers ikke begribe.

- Jeg har ikke noget imod, at regionerne og privathospitalerne samarbejder, men kæden hopper altså af, når samarbejdet skader patienterne, siger han.

Region Syddanmarks næstformand Poul-Erik Svendsen, der også sidder i sundhedsudvalget, har tidligere udtalt sig kritisk om, at en aftale med det private Hjertecenter Varde "stjæler" patienter fra regionens eget hjertecenter fra OUH.

Og han forstår godt Jan Hillers undren.

- Det er absurd, at reglerne straffer borgere, som foretrækker en offentlig behandling, siger han.

- Er der ledig kapacitet på et offentligt sygehus i en anden region, skal vi sende patienterne derhen i stedet for til et privat tilbud, siger Poul-Erik Svendsen.

Regionrådsformand Carl Holst (V) henviser til, at reglerne i den konkrete sag er blevet overholdt.

- Men, siger han.

- Jeg kan godt se det uhensigtsmæssige, og måske skal vi se på, om reglerne kan laves om, siger Carl Holst.

Region favoriserer privathospital

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce