Region efter redegørelse: Bios har ikke overblikket

Regionsrådsformand Stephanie Lose konstaterer, at Bios ikke har overblik over vagtplanerne. Arkivfoto.
Foto: Mads Hansen

Region efter redegørelse: Bios har ikke overblikket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stephanie Lose, regionsrådsformand i Region Syddanmark, konstaterer efter en redegørelse fra sundhedsdirektørerne i regionen, at Bios ikke har overblik over vagtplanerne.

Formandsskabet i regionen var i dag samlet til et status-møde på ambulancedriften, efter Bios overtog 1. september.

Regionens to sundhedsdirektører Per Busk og Jens Elkjær redegjorde for Bios' start på ambulanceområdet, og det kom frem, at der ikke er styr på vagtplanerne hos Bios.

- Vi må konstatere, at BIOS ikke har fuldt overblik over deres vagtplaner. Og at det billede, vi præsenteres for, ikke altid stemmer overens med virkeligheden. Derfor har vi i går givet BIOS besked på at afsætte flere ressourcer til deres vagtplanlægning, så vi kan få et mere retvisende billede af deres vagtplan. Det er stærkt bekymrende, at de ikke har et bedre overblik – det skal de se at få hurtigst muligt, siger Stephanie Lose i en pressemeddelelse.

Vil også undersøge arbejdsforholdene

Regionen vil også kræve svar fra Bios i forhold til de oplysninger om ulovlige arbejdsforhold, som Fyens Stiftstidende kunne offentliggøre lørdag efter at have talt med anonyme Bios-reddere.

- Vi vil gerne direkte forfølge de eksempler på overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen, som anonymt blev videregivet til pressen i lørdags, men det kræver, at vi får mere viden. Det er BIOS’ ansvar som arbejdsgiver at sikre, at arbejdsmiljøloven overholdes. Når vi spørger BIOS får vi at vide, at loven bliver overholdt. Hvis der er en sag, og vi selv skal have en mulighed for at undersøge den, er vi nødt til at vide noget mere konkret. Hvor har det fundet sted, hvornår er det sket og hvilke reddere drejer det sig om, siger næstformand i regionsrådet Poul-Erik Svendsen i en pressemeddelelse.

Responstider er positive

Selvom Bios ikke har det fulde overblik over vagtplanerne, og arbejdsmiljøet hos ambulancedriftsselskabet skal kulegraves, så viser redegørelsen samtidig, at Bios' responstider er svarende til, hvad Falck kunne præstere.

Tiden fra at vagtcentralen modtager et alarmopkald, til ambulancen er fremme, er det samme som Falck kunne præstere i de sidste tre måneder, inden skiftet til Bios.

Region efter redegørelse: Bios har ikke overblikket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce