Et halvt år efter driftstart kører ambulancerne nu inden for de fastsatte servicemål på Fyn og i resten af regionen, viser seneste opgørelse fra Region Syddanmark. Men ny stor strafbod venter selskabet.

Responstiderne for ambulanceudrykninger i de tre områder i Region Syddanmark, som ambulanceselskabet Bios kører i, lever nu op til de servicemål, Region Syddanmark har opsat. Det viser den seneste opgørelse, som regionen har udarbejdet.

Det er første gang, at responstiderne på Fyn bliver overholdt, siden Bios overtog fra Falck i september sidste år. Den gennemsnitlige responstid på Fyn er nu 7,9 minutter, som også er servicemålet. De seneste måneder har snittet varieret mellem 8,0 og 8,5 minutter.

Responstiderne i Trekantområdet, hvor selskabet Responce står for driften, har overholdt servicemålene i hele perioden.

Ny maksimal bod

I en pressemeddelelse erkender regionen dog, at Bios fortsat har svært ved at få ambulancedriften til at hænge sammen, men med en bedring i februar i forhold til januar.

Der er dog fortsat så store mangler i beredskaberne, at Bios ifølge Tv 2 Fyn kan se frem at skulle betale bod på de maksimale 15 procent af selskabets indtægter på ambulancekørslen, svarende til cirka 4,5 millioner kroner.

Samme størrelse bod blev Bios pålagt for januar. Boden opkræves kvartalsvis - første gang 1. april.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
34
Bios-chef fyret

Bios-chef fyret

24
Patientkørsel: Regionen vil erstatte ambulancereddere med sygeplejersker

Patientkørsel: Regionen vil erstatte ambulancereddere med sygeplejersker

5
Regionen efter møde: Vi har stadig tillid til Morten Hansen

Regionen efter møde: Vi har stadig tillid til Morten Hansen