Ambulanceselskabet Bios er stadig i problemer på grund af manglende reddere. Responstiderne er steget.

Borgerne i Region Syddanmark skal ikke være bekymret for om der kommer en ambulance, når de ringer.

Sådan lyder det fra regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V), efter at det er kommet frem, at ambulanceselskabet Bios mangler reddere, og at responstiden derfor er steget.

Det betyder helt konkret, at borgerne i gennemsnit på regionsplan må vente 6-12 sekunder længere, før der kommer en ambulance. Målet er 8,6 minutter, men det lever regionen altså ikke op til nu. Men det er ikke kritisk, understreger formanden.

- Responstiderne er stadig ganske fornuftige. Det er ikke sådan, at borgerne skal være bekymrede for, om der kommer en ambulance, når man ringer.

- En del af det kan forklares af vejret, men en del af det kan også forklares af Bios' udfordringer. Det er ikke på kritisk niveau, hvor borgerne ikke får den hjælp, de skal have, siger Stephanie Lose (V) til Ritzau.

- Vi følger det tæt

Det hollandske selskab Bios overtog ambulancekørslen i Region Syddanmark fra Falck 1. september 2015. Ifølge regionen er Bios 80-90 reddere fra idealbemandingen på 550.

- Det har den konsekvens, at det har været mere ustabilt, at vagtcentralen har haft en større opgave ved at sende ambulancerne derhen, hvor de skal, og at responstiderne er steget.

- Men det har selvfølgelig ikke fået den konsekvens, at borgerne ikke har fået den hjælp, de skal have, siger Stephanie Lose.

- Det er jo ikke første gang, at Bios får kritik. Hvornår er "nok" nok?

- Det er vores ansvar, at ambulancerne i Region Syddanmark kører, og derfor følger vi det også meget tæt og afvejer, hvilke ting vi kan gøre for at bedre den her situation sammen med Bios.

Mere om emnet

Se alle
68
Bios-tillidsmand: - Vi bliver udspioneret

Bios-tillidsmand: - Vi bliver udspioneret

17
Bios-tillidsmand: - Det viser, at de sætter pris på vores arbejde

Bios-tillidsmand: - Det viser, at de sætter pris på vores arbejde

11
Regionsrådsmedlem: Overvej friske kræfter på direktørposten i Bios

Regionsrådsmedlem: Overvej friske kræfter på direktørposten i Bios