Region Syddanmark har i dag ansat to nye koncerndirektører, som begynder i deres nye job 1. maj.

Rikke Vestergaard og Jens Winther Jensen er navnene på de to nyansatte, som tager plads i regionens nye topledelse sammen med regionsdirektør Jane Kraglund og koncerndirektør for regional udvikling Michael Evan Goodsite.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) har været med i ansættelsesudvalget.

- Med Rikke Vestergaard og Jens Winther Jensen får vi de sidste to pladser i direktionen rigtig stærkt besat. Jeg glæder mig også over ansøgerfeltet, som vi havde til de to job. Ansøgerne var meget kvalificerede. Det vidner om, at Region Syddanmark er en attraktiv arbejdsplads – også på dette niveau, lyder det fra Stephanie Lose i en pressemeddelelse.

Det overordnede ansvar

Rikke Vestergaard er 48 år og har været kommunaldirektør i Kolding Kommune. Hun får nu det overordnede ansvar for Region Syddanmarks styring af økonomi og drift, samt planlægning, det præhospitale område samt regionens sygehusbyggerier.

- Jeg glæder mig til – sammen med den øvrige direktion – at være med til at føre Region Syddanmarks positive udvikling videre med de store ambitioner om et sundhedsvæsen, som opleves sammenhængende for borgere og patienter og for de forskellige interessenter – herunder kommunerne, udtaler Rikke Vestergaard i en pressemeddelelse.

Den anden af de to nyansatte, Jens Winther Jensen, er 47 år og kommer fra en stilling som sundhedsfaglig direktør i Region Nordjylland. Han får det overordnede ansvar for regionens udvikling når det kommer til kvalitet, forskning, innovation, patientsikkerhed og specialeplanlægning.

- Som koncerndirektør i Region Syddanmark vil jeg først og fremmest sætte mig i patienternes sted. De skal være lakmusprøven – også når de svære prioriteringer skal tages. Som læge har jeg kendskab til sundhedsvæsenet indefra og trives i den faglige dialog med alle medarbejdergrupper. Denne dialog skal fortsat have en central plads, lyder det fra Jens Winther Jensen i en pressemeddelelse.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
28
1,2 millioner kroner: Ny topchef fik gyldent håndtryk ved regionsskift

1,2 millioner kroner: Ny topchef fik gyldent håndtryk ved regionsskift

14
Carl Holst-effekten?: 40 procent af fynboerne vil nedlægge regionerne

Carl Holst-effekten?: 40 procent af fynboerne vil nedlægge regionerne

4
Mette Frederiksen (S): Lose ved at få styr på regionen

Mette Frederiksen (S): Lose ved at få styr på regionen