Region Hovedstaden afventer redegørelse


Region Hovedstaden afventer redegørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kræftens Bekæmpelse kritiserer behandlingsforløb på Rigshospitalet. Formanden for Region Hovedstadens sundhedsudvalg afventer redegørelse.

Det er klokkeklart. Hvis Patienter deltager i et forsøgsprojekt, skal de informeres fyldestgørende om, hvad behandlingen indebærer, og hvilke behandlingstyper man i så fald vælger fra.

Sådan lyder det fra direktøren i Kræftens Bekæmpelse, Arne Rolighed, oven på den dokumentarudsendelse, som DR viste i aftes.

Udsendelsen kritiserer, at op mod 300 patienter med sygdommen lungehindekræft ikke blev tilbudt kemoterapi med stoffet Alimta. Lægerne har i stedet givet behandling med stoffet Vinorelbine som led i et forsøg, der kører på Rigshospitalet.

Der er angiveligt ikke lægelig dokumentation for, at Alimta er bedre end Vinorelbine, men Arne Rolighed mener, at man har forsømt informationspligten.

- Når patienter kommer ind i en forskningsprotokol, skal de først og fremmest orienteres om konsekvenserne af at være med. Man skal orientere om de andre stoffer, man også kan behandles med, og der har Rigshospitalet svigtet, siger Arne Rolighed.

Formanden for Region Hovedstadens sundhedsudvalg, læge Kirsten Lee (R), har ikke selv set udsendelsen onsdag aften. Hun understreger, at informationerne til patienterne skal være i orden, men vil ikke drage forhastede konklusioner. Derfor afventer hun en redegørelse.

Region Hovedstaden afventer redegørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce