Region: Fejl og mangler om chefers penge

Falck ambulance Region Syddanmark
Foto: Michael Bager/Fynske Medier

Region: Fejl og mangler om chefers penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er flere fejl og mangler i den artikel, som Politiken mandag har bragt om fratrædelsesgodtgørelser til tre sygehuschefer i Region Syddanmark. Det skriver regionen i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

For det første er det kun to af de tre eksempler, som avisen omtaler, der vedrører betaling af fratrædelsesgodtgørelse. Den tredje sag er ved en fejl blevet udleveret til Politiken, beklager regionen.

De to andre eksempler handler om ledende medarbejdere, som har fået udbetalt en fratrædelsesgodtgørelse, hvorefter de er blevet ansat igen i tidsbegrænsede stillinger.

- Det kan selvfølgelig se mærkeligt ud at udbetale en fratrædelsesgodtgørelse til to overlæger og så i øvrigt ansætte dem i andre stillinger. Men sagerne viser jo med al tydelighed, at der er udvist rettidig omhu. Havde man ikke ansat dem, havde man for eksempel ikke kunnet behandle gigtpatienter i Esbjerg.

Det siger Jens Elkjær, sundhedsdirektør i Region Syddanmark, i pressemeddelelsen.

Han understreger, at der skal være helt ekstraordinære forhold, før regionen benytter sig af tidsbegrænsede ansættelser med efterfølgende fratrædelsesgodtgørelse.

- Det kan være, når det er meget besværligt – eller nærmest umuligt - at ansætte folk i helt vitale stillinger inden for sundhedsområdet, siger Jens Elkjær.

Du kan læse mere om Region Syddanmarks forklaring på de to sager her.

Region: Fejl og mangler om chefers penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce