Region: Det samlede Bios-forløb har ikke været kønt

Regionsrådsformand for Region Syddanmark Stephanie Lose kalder forløbet omkring Bios for ukønt.
Foto: Scanpix/Palle Peter Skov

Region: Det samlede Bios-forløb har ikke været kønt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kaosset omkring ambulanceselskabet Bios' konkurs stoppet for en stund. Et ukønt forløb ifølge formand.

Onsdag aften er kurator for det konkursramte ambulanceselskab Bios og Region Syddanmark blevet enige om, at regionen midlertidigt betaler for driften. Dermed kører der stadig ambulancer i regionen.

På længere sigt skal hele ambulancedriften overtages af regionen.

Dermed er der nu ro på det enormt kaotiske forløb omkring Bios, der i 2015 overtog ambulancedriften efter at have vundet et udbud over Falck, og onsdag blev erklæret konkurs.

- Det var naturligt at sende ambulancedriften i udbud. Og der var ingen tvivl om, at Bios vandt det udbud helt efter bogen. Så er der undervejs blev truffet nogle enkeltstående beslutninger, som jeg mener i situationen var korrekte.

- Men det samlede forløb er ikke kønt og har bestemt ikke været tilfredsstillende. Derfor starter vi nu også en større evaluering, så vi kan se, hvad vi kan lære, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V).

Lige nu er konkursboet Bios styret af to kuratorer, der med penge fra Region Syddanmark fortsætter driften. Og det var præcist, som Stephanie Lose havde håbet.

- Det var helt som planlagt. Grundlæggende bliver ambulancedriften videreført på regionens regning. Det vil i udgangspunktet koste det samme, som vi alligevel skulle have betalt Bios.

- Er der så færre udgifter eller flere, så vil det blive håndteret af regionen, siger Stephanie Lose.

Et fokuspunkt i konkursen har været reddernes og de ansatte i Bios' lønudbetaling for juli, samt betaling af opsparede overarbejdstimer. Det skulle der dog være styr på.

- Lønmodtagernes Garantifond dækker lønnen for juli, men fordi det snart er lønningsdag og de ikke kan nå det, så har vi sikret en forudbetaling af lønnen fra boet.

- Så skal vi have gennemgået de sager om løn, der ligger i Bios. Dem vil Lønmodtagernes Garantifond nok dække en del af, og resten vil regionen tage sig af, siger Stephanie Lose.

Region: Det samlede Bios-forløb har ikke været kønt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce