Regeringsprogram uden efterlønsreform

I morgen præsenterer Lars Løkke Rasmussen og vicestatsminister Lene Espersen det nye regeringsprogram, men der blev ikke plads til efterlønsreformen.
Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Regeringsprogram uden efterlønsreform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringens arbejdsprogram, der præsenteres onsdag, lover ifølge Ritzaus oplysninger økonomiske reformer. Men efterlønnen er ikke nævnt.

Når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og vicestatsminister Lene Espersen (K) onsdag fremlægger et nyt arbejdsprogram for regeringen, vil det ifølge Ritzaus oplysninger indeholde en formulering om, at regeringen vil føre en "aktiv reformpolitik" for at sikre arbejdsudbuddet og den økonomiske holdbarhed.

Til gengæld vil der ikke specifikt stå noget om en efterlønsreform i programmet, der skal sætte rammerne for VK-regeringens kommende arbejde.

Netop efterlønsreformer har ellers været sat på dagsordenen af De Konservative. Allerede på det konservative landsråd sidste efterår sagde Lene Espersen, at K ville gå til valg på økonomiske reformer, hvis ikke den dagsorden var sat af regeringen forinden.

Og så sent som på regeringens seminar på Havreholm Slot i januar fastholdt Lene Espersen, at reformer er nødvendige.

K har dog også blødt kravene op og sagt, at en efterlønsreform ikke er et must, men at også andre elementer kan indgå i at sikre den økonomiske holdbarhed.

Regeringen har behov for at vise enighed på det økonomiske område. Især efter seminaret, hvor Lars Løkke Rasmussen afviste at forringe efterløn og dagpenge.

De to regeringspartnere har angiveligt til det sidste arbejdet på at blive enige om formuleringerne i arbejdsprogrammet, der skal signalere enighed, efter at uenigheden brød ud i lys lue på regeringsseminaret.

Ifølge Ritzaus oplysninger er arbejdsprogrammet omfattende og vil brede sig over en række politikområder.

Regeringsprogram uden efterlønsreform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce