Regeringens burkaredegørelse trækker ud


Regeringens burkaredegørelse trækker ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringens burkaudvalg når ikke at blive færdig med sin burkaredegørelse på denne side af nytår, som det ellers var planlagt.

Det bliver ikke på denne side af nytår, at regeringens burkaudvalg barsler med sin redegørelse om klædedragten, som De Konservative i sommer ville forbyde.

Indenrigs- og socialministeriet, der står i spidsen for den tværministerielle embedsmands-arbejdsgruppe, holder juleferie. Og ifølge Ritzaus oplysninger kommer udvalget ikke til at overholde tidsfristen "inden udgangen af 2009", som ellers fremgår af kommissoriet for arbejdsgruppen.

Det ser Venstres integrationsordfører, Karsten Lauritzen, dog ikke som et problem.

- Det ville ikke være første gang, at en tværministeriel arbejdsgruppe er forsinket. Men jeg ser frem til deres anbefalinger. Vi er enige med De Konservative i, at der er et problem med, at nogle af de her kvinder i burka bliver socialt undertrykt, siger han.

Burkaudvalget blev nedsat i august af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), efter at De Konservatives integrationsordfører, Naser Khader - som en del af et større integrationsudspil - havde lanceret forslaget om at forbyde burkaer.

De Konservative har siden trukket i land om forbuddet, efter at Justitsministeriets jurister konkluderede, at det sandsynligvis både er i strid med grundloven og med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Regeringen ønsker på baggrund af udvalgets arbejde at begrænse burkaer i Danmark.

Det står ikke klart, hvornår udvalget vil være færdigt.

Regeringens burkaredegørelse trækker ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce