Regeringen tøver med burkamøde


Regeringen tøver med burkamøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen bliver beskyldt for at sylte et møde om brug af burka for offentligt ansatte, som statsministeren i januar lovede skulle finde sted "straks".

Der er stadig ikke indkaldt til et møde om brug af burka og niqab for offentligt ansatte. Kalenderen i Danske Regioner og Kommunernes Landsforening står derfor stadig åben for den invitation til et møde, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har lovet dem.

Da statsministeren den 28. januar præsenterede regeringens burkaudspil forsikrede han ellers om, at mødet var lige på trapperne.

- Finansministeren og indenrigs- og socialministeren vil straks tage initiativ til et møde med KL og Danske Regioner for at sikre, at gældende regler anvendes, stod der i en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

Men hverken KL eller Danske Regioner har siden hørt fra regeringen, og det samme gælder Personalestyrelsen.

- Vi er ikke blevet indkaldt til noget burkamøde, siger presserådgiver Søren Skovbo Nielsen fra Danske Regioner.

Finansministeriet bekræfter, at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ikke har noteret noget møde i kalenderen.

Det får Dansk Folkeparti til at beskylde regeringen for at forsøge at begrave burkadebatten.

- Jeg frygter da, at regeringen bare sylter hele det her burkaspørgsmål. Derfor vil vi presse på for, at statsministeren holder sit løfte, så der bliver indkaldt til det møde, siger integrationsordfører Peter Skaarup.

Og det bliver der, mener Venstres fungerende politiske ordfører, Tina Nedergaard, der dog ikke vil udstede garantier. Når statsministeren siger straks, skal man ikke opfatte det så stringent, forklarer hun.

- Straks, det er, når der er plads, og det giver mening i kalenderen. Det er min overbevisning, at mødet vil finde sted. Medmindre man på anden vis, fra for eksempel KL, kommunikerer ud, at man har en garanti for, at reglerne bliver overholdt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra finansminister Claus Hjort Frederiksen eller indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V).

Regeringen tøver med burkamøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce