Regeringen svigter indsatsen mod bander


Regeringen svigter indsatsen mod bander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen har lukket øjnene for ghettoproblemerne, mener dets egne eksperter. Banderne har for let ved at vokse og rekruttere nye støtter.

Mens justitsminister Brian Mikkelsen (K) hævder, at regeringen og politiet er lige i hælene på banderne, så fastslår regeringens egne rådgivere nu det stik modsatte. Eksperterne mener, at regeringen ved at lade ghettoerne sejle deres egen sø giver ekstra liv til bandernes fødekæde. Kritikken retter sig særlig mod socialminister Karen Ellemann (V). Det skriver Berlingske Tidende.

En stribe eksperter har gennem de sidste fire år overvåget 37 ghettoer for at komme med bud på, hvordan problemet løses.

Anbefalingerne går på alt fra at rive boligblokke ned til at bruge lærere og politibetjente som rollemodeller. Arbejdet sluttede i 2008.

Jørgen Nue Møller, der var formand for den såkaldte programbestyrelse, siger i en statusopgørelse, at udvalgets værste frygt er blevet bekræftet. Parallelsamfundet har taget mere fart.

- Risikoen er, at konflikterne vokser, siger Jørgen Nue Møller, der mener, at manglende handling fra regeringen ender med at være ansvarspådragende.

Socialministerens partifælle Ejvind Vesselbo (V) er enig med Nue Møller i, at andelen af udlændingene i ghettoerne vokser, uden at regeringen stort set har foretaget sig noget.

Socialminister Karen Ellemann er uenig i kritikken og siger, at der siden 2006 er bevilget 2,2 milliarder kroner til området, men at det er tale om et langt sejt træk.

- Det kan godt være, at der er kommet flere indvandrere ind i de udsatte områder. Men indvandrere er ikke lig med kriminalitet, fastslår hun.

Regeringen svigter indsatsen mod bander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce