Regeringen skjuler fortsat spindoktor-lønninger

Jan Alder - nyansat som spindoktor, men det er ikke offentliggjort i følge nye regler.
Foto: Bo Svane/POLFOTO

Regeringen skjuler fortsat spindoktor-lønninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finansminister Bjarne Corydon lovede åbenhed om spindoktorers løn. Men det er aldrig ført ud i livet.

I foråret slog finansminister Bjarne Corydon (S) fast, at regeringen ville skabe mere åbenhed om ministres særlige rådgivere - også kendt som spindoktorer.

På baggrund af anbefalingerne fra et ekspertudvalg lovede Corydon blandt andet, at spindoktorernes løn skulle frem i lyset.

- Den nødvendige åbenhed, herunder om særlige rådgiveres lønforhold, vil blive sikret ved offentliggørelse på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside, hvor alle oplysninger om særlige rådgivere vil blive samlet, oplyste Corydon i slutningen af maj.

Men næsten fem måneder senere må man fortsat kigge langt efter en sådan oversigt.

Den er ikke etableret, erkender Moderniseringsstyrelsen, som ikke har noget bud på, hvornår løfterne om åbenhed bliver til virkelighed.

- Det eksakte tidspunkt for offentliggørelsen af oversigten kan vi endnu ikke oplyse, lyder det i et skriftligt svar til Ritzau.

Også på et andet punkt har regeringen ikke fulgt op på løfterne fra finansministeren i kølvandet på spindoktor-udvalgets anbefalinger.

Fremover skulle ministerierne senest på dagen for den særlige rådgivers tiltræden offentliggøre navnet sammen med en kort beskrivelse af vedkommendes baggrund, kvalifikationer og påtænkte opgaver.

Men selvom der var heftig spindoktor-aktivitet i svingdørene ind og ud af ministerierne, da regeringen i august gennemførte en ministerrokade, har Ritzau ikke kunnet finde et eneste tilfælde, hvor ministerierne har fulgt denne fremgangsmåde.

Samtidig er den eneste offentligt tilgængelige liste over regeringens særlige rådgivere, som findes på Statsministeriets hjemmeside, præget af store fejl.

Forsvarsminister Nicolai Wammens (S) nye spindoktor, Anders Hjelholt, er slet ikke at finde på listen. Det samme er tilfældet med social- og integrationsminister Annette Vilhelmsens (SF) to spindoktorer, Jan Alder og Nis Graulund Hansen.

Dermed er det praktisk talt umuligt at skabe sig et overblik over de i alt 27 spindoktorer, som i øjeblikket er ansat af regeringens 22 ministre.

Den maksimale lønramme for spindoktorerne er på mellem 735.000 og 1.040.000 kroner om året plus pension og eventuelle engangsvederlag.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra finansminister Bjarne Corydon.

Regeringen skjuler fortsat spindoktor-lønninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce