Regeringen mangler flertal for euroen


Regeringen mangler flertal for euroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny Alliance vil ikke lægge stemmer til statsministerens ønske om at indføre euroen. Det skaber problemer for regeringens EU-kurs, vurderer ekspert

I morgen vil Ny Alliance meddele statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), at partiet ikke kan bakke op om afskaffelse af kronen.

Det skriver Berlingske Tidende.

Den opsigtvækkende melding er et alvorligt slag for regeringens mulighed for få indført euroen herhjemme, mener EU-ekspert fra Aalborg Universitet, Søren Dosenrode.

- Ny Alliance bliver normalt associeret med at være EU-positiv, og derfor vejer det så meget tungere, når netop det parti melder sådan ud. Det betyder, at det bliver mere legitimt at være borgerlig og samtidig skeptisk over for euroen, siger Dosenrode.

Ny Alliances argument er, at euroen ikke er en stærk valuta, da mange medlemslande har dårlige økonomier og ikke lavet nødvendige reformer.

Undren hos minister

Meldingen vækker undren hos udenrigsminister Per Stig Møller (K).

- Det kommer bag på mig, når vi har været enige om, at vi netop skulle til at starte forhandlinger, siger Per Stig Møller til avisen.

Det er endnu uvist, hvornår Fogh vælger at sende valutaforbeholdet til afstemning, men det passer Dansk Folkeparti fint, at nej-siden ikke længere kun er repræsenteret af yderfløjene i dansk politik.

- Alle kræfter er velkomne. Jo flere partier, der vil bevare kronen, jo sværere bliver det vel for regeringen at få den afskaffet. Allerbedst ville det jo være, hvis de helt opgiver at sende forbeholdet til afstemning, siger EU-ordfører Morten Messerschmidt. (ritzau)

Regeringen mangler flertal for euroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce