Regeringen har atter flertal

Politisk meningsmåling

Regeringen har atter flertal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oppositionen har mistet sit flertal og alle tre borgerlige partier går frem i ny meningsmåling, som kommer efter terrorangreb og konflikt på arbejdsmarkedet.

VK-regeringen kan - sammen med Dansk Folkeparti - atter samle flertal, hvis der var folketingsvalg i morgen.

I en meningsmåling, Catinét Research har lavet for Ritzau, står VKO således til 90 mandater mod 85 til oppositionen.

For blot en måned siden var billedet ellers det omvendte. Dengang havde De Radikale, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten for første gang siden folketingsvalget i november 2007 flertal med 89 mandater, mens Dansk Folkeparti, Venstre og De Konservative stod til 86 mandater.

Meningsmålingen - som kommer efter terrorangrebet mod den danske ambassade i Pakistan og den seneste måneds konflikt på arbejdsmarkedet - afslører, at alle tre borgerlige partier går frem: Dansk Folkeparti fra 12,9 procent i maj til nu 14,4, De Konservative fra 9,8 til 10,2 procent og Venstre fra 25,6 til 26,2 procent.

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, mener dog ikke, at VKO-blokkens fremgang skyldes netop terrorangrebet. Hun henviser således til, at Socialdemokraterne går tilbage - på trods af VK-regeringen og det tidligere regeringsparti har været enig i reaktionen på angrebet.

Regeringen har atter flertal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce