Regeringen for langsomme i optrækket


Regeringen for langsomme i optrækket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremtrædende person i vindmølleindustrien mener, at regeringen har været for længe om at satse på vindkraft, men han har roser til energiministeren.

Regeringens politik på energiområdet har i mange år været fodslæbende.

Det mener Christian Kjær, der er administrerende direktør for den europæiske vindkraftorganisation, EWEA. Dog understreger han, at klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) har gjort sit for at rette op på efterslæbet.

- Ganske bredt kan man sige, at da den nuværende regeringen trådte til, førte man ikke nogen oven ud positiv politik på området, og det havde en umiddelbar effekt på afsætningen på den danske marked. Men jeg vil da sige, at man er kommet godt efter det inden for de sidste par år - ikke mindst med udnævnelsen af Connie Hedegaard som minister, siger Christian Kjær til Ritzau.

Tal fra Energistyrelsen viser en udbygning af vindmøller fra 2004-2008 svarende til 13 megawatt årligt. Til sammenligning var nettoudbygningen 328 megawatt årligt i perioden 1997-2003. Christian Kjær understreger dog, at Connie Hedegaard har lanceret en række nye projekter for fremtiden.

- Men vi mangler stadig at se, om de ambitiøse planer, der er blevet fremlagt i de sidste par år fra regeringen, bliver omsat til megawatt, konstaterer han.

Christian Kjær vil nødigt forbinde regeringens energipolitik direkte med de mere end 1200 fyringer i Danmark, som vindmøllegiganten Vestas har varslet her til morgen.

- Det er ikke kun den manglende afsætning på det danske marked, der er skyld i det. Jeg vil skyde på, at det er en mindre del af det, siger han.

Regeringen for langsomme i optrækket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce