Regeringen er på vej med millardspareplan


Regeringen er på vej med millardspareplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen arbejder på en spareplan til over 20 milliarder kroner, der frem til 2014 skal bringe danske økonomi i takt med EU's krav.

EU's krav til de offentlige udgifters størrelse vil ramme danskernes velfærd. Det meget omtalte konvergensprogram, som regeringen om kort tid skal præsentere i EU, bliver en økonomisk gyser. Det skriver Berlingske Tidende.

Ifølge avisens oplysninger arbejder centraladministrationen på at finde besparelser på op mod 20 milliarder kroner for årene 2011-2013. Det er, hvad der skal til for at opfylde EU's krav om, budgetunderskud på maksimalt tre procent af bruttonationalproduktet, BNP.

Konvergensprogrammet fremsættes formentlig i ugen efter skolernes vinterferie. Det skulle oprindeligt have været præsenteret i begyndelsen af februar.

Regeringen arbejder intenst på at anvise løsninger til, hvordan milliardbeløbet kan findes i de offentlige kasser, eller om besparelserne vil blive ligeligt fordelt over samtlige offentlige kasser.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ønsker ikke direkte at kommentere, om samtlige offentlige kasser skal indstille sig på nulvækst næste år, men siger, at alle skal indstille sig på, at der ikke er flere penge næste år.

Han lægger ikke skjul på, at regeringen er bekymret over, at krisebevidstheden ikke for alvor har fået tag i danskerne.

- Jeg tror ikke, at den er tilstrækkelig høj. Der er jo en regning, der skal betales på grund af krisen, siger Claus Hjort Frederiksen.

Regeringen er på vej med millardspareplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce