Regeringen anklages for magtmisbrug


Regeringen anklages for magtmisbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oppositionen anklager regeringen for kammerateri og magtmisbrug - en anklage, statsministeren rettede imod oppositionen før magtskiftet i 2001.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kommer grundlovsdag til at høre sin egen grundlovstale fra 2001 som et ekko fra flere talerstole rundt i sommerlandet.

Både Socialdemokraternes leder, Helle Thorning-Schmidt, og SF's formand, Villy Søvndal, bruger Anders Fogh Rasmussens ord fra dengang om venstrefløjens misbrug af embedsværket, magtfordrejning og kammerateri som afsæt til at anklage regeringen for det samme.

Helle Thorning-Schmidt anklager således i sin grundlovstale VK-regeringen for at have "forfinet Socialdemokraternes dårligste vaner" - med henvisning til, at Anders Fogh Rasmussen dengang anklagede partiet for at have siddet så længe på magten, at det havde ejerfornemmelser over regeringsapparatet og ikke kunne skelne mellem parti og statsapparat - med slet skjult adresse til blandt andet sagen om finansminister Lars Løkke Rasmussens (V) bilagsrod. Desuden argumenterer Socialdemokraternes formand for, at demokrati er mere end et sæt spilleregler, og at VK-regeringen - efter hendes opfattelse - øver vold på den politiske kultur ved at bryde valgløfter om eksempelvis velfærden.

Villy Søvndals tale er skåret over samme læst med budskaber om, at magten er steget regeringen til hovedet. Samtidig går Villy Søvndal dog også i clinch med religiøse fundamentalister og markerer en ny skillelinje i værdidebatten. En skillelinje, der ikke handler om religion, oprindelse eller hudfarve, men om man arbejder for eller mod demokrati. Ifølge SF's formand har Dansk Folkeparti nemlig haft held til at tegne "en konflikt mellem muslimer og ikkemuslimer".

Regeringen anklages for magtmisbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce