Redaktørens analyse: Kampen er mere lige end ved sidste valg

Finn Brunse har været borgmester siden 1990. Men det er mindre sikkert end ved sidste valg, at han bliver siddende på posten, mener lokalredaktør Henrik Skovrider.
Foto: Nina Vibe Petersen

Redaktørens analyse: Kampen er mere lige end ved sidste valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres udfordrer til borgmesterposten i Assens er blevet skarpere og mere erfaren end under valgkampen i 2009, mener lokalredaktør Henrik Skovrider.

Hvis lokalredaktør Henrik Skovrider var blevet bedt om at spå om valget i Assens for halvandet år siden, ville han have været ret sikker på, at den nuværende borgmester, Finn Brunse (S), står til fire år mere på posten.

I dag er han mere spændt på, hvordan stemmerne fordeler sig den 19. november.

- Som borgmester får man i vælgernes øjne både skylden og æren for de fælles beslutninger, politikerne træffer. Finn Brunse er blevet skydeskive for renoveringen af den gamle sukkerfabriks skorsten ved siden af rådhuset, som blev dyrere end forventet. Og det var også ham, der modtog protestunderskrifterne mod det fælles bestillingskontor for taxaer, siger lokalredaktøren.

Til gengæld kan borgmesteren bryste sig af, at kommunen under hans ledelse har fået orden i økonomien.

- For første gang i mange år, skulle der ikke spares penge ved budgetlægningen. Det får han formentlig anerkendelse for, siger Henrik Skovrider.

Venstres borgmesterkandidat Søren Steen Andersen, som har  hængt et 10 meter stort banner op på en silo, fører en skarpere kampagne end ved sidste valg, vurderer lokalredaktøren.
Venstres borgmesterkandidat Søren Steen Andersen, som har hængt et 10 meter stort banner op på en silo, fører en skarpere kampagne end ved sidste valg, vurderer lokalredaktøren.
Foto: Kim Rune

Skarpere opposition

Brunses udfordrer, Søren Steen Andersen (V) blevet skarpere i sin opposition til den siddende borgmester, mener Henrik Skovrider.

- Ved valget i 2009, var det første gang, han var spidskandidat, mens Brunse har været borgmester siden 1990. Ved dette valg fører Søren Steen Andersen mere offensiv valgkamp.

Som eksempel nævner Henrik Skovrider Venstres reaktion, da Assens Kommune led nederlag i DIs årlige erhvervsklimaundersøgelse. Her gik kommunen fra en 48. til en 66. plads på trods af, at der i byrådet er fokus på erhvervslivet.

- Den var Søren Steen Andersen hurtig til at gribe og erklære, at der må handling til.

Afhængige af støtterne

Hverken Venstre eller Socialdemokraterne vil formentlig få mandater nok til at kunne besætte borgmesterstolen uden støttepartiernes hjælp.

Men i modsætning til andre kommuner, hvor der er adskillige muligheder for, hvem der ender med at samarbejde med hvem på valgnatten, bliver der næppe de store overraskelser i Assens Kommune.

- Vi vil formentlig have navnet på borgmesteren, så snart stemmerne er talt op. Der er tradition for, at de røde støtter de røde, og de borgerlige støtter de borgerlige i Assens, og der er ikke noget der tyder på at den bliver brudt, siger Henrik Skovrider.

Redaktørens analyse: Kampen er mere lige end ved sidste valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce