Red Barnet raser mod politidirektør

Red Barnets Mimi Jakobsen raser mod politidirektør
Foto: POLFOTO/Stine Larsen

Red Barnet raser mod politidirektør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politidirektør Johan Reimann kritiseres af Mimi Jakobsen for at fortsætte hård kurs mod uledsagede flygtningebørn på trods af ministers løfte om det modsatte.

Det er "fuldstændig utroligt", at Københavns Politi fortsætter med at kræve uledsagede flygtningebørn varetægtsfængslet, når de har uorden i deres papirer.

Det siger generalsekretær i Red Barnet, Mimi Jacobsen.

Hun reagerer på mandagens varetægtsfængsling af en 16-årig dreng fra Somalia. Han kom til lufthavnen i Kastrup med en anden persons pas og har bagefter søgt om asyl.

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) har ellers varslet nye retningslinjer, som betyder, at der ikke vil ske varetægtsfængsling af uledsagede flygtningebørn.

- Der må enten være tale om en grov fejl eller om en eller anden form for magtdemonstration fra politiets side. Jeg er chokeret over at høre det her, siger Mimi Jakobsen.

Hun peger på, at ministerens løfte om stop for fængslinger har været bredt omtalt i medierne.

Desuden har Red Barnet for kort tid siden appelleret til den københavnske politidirektør Johan Reimann om at indrette sig på de kommende retningslinjer og at løslade to andre unge, der er blevet fængslet.

- Jeg skrev til politidirektør Reimann cirka en uge før jul om sagen. Jeg kan slet ikke forstå, at det går galt i det system, siger Mimi Jakobsen.

Den 16-åriges forsvarer har i øvrigt appelleret til Østre Landsret om løsladelse.

Red Barnet raser mod politidirektør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce