Rasende køreskole-ejer: Fire lærere dømt for sjusk med undervisning

Fire sønderjyske køreskolelærere blev i juni idømt 20 dages betinget fængsel for sjusk med logbøger for teoriundervisning af elever. Foto: Colourbox

Rasende køreskole-ejer: Fire lærere dømt for sjusk med undervisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden 2013 er 35 køreskolelærere fra Lisbeths Køreskole blevet sigtet for overtrædelse af kørekortbekendtgørelsen. Ejeren raser over myndighederne.

Tre køreskolelærere fra Haderslev og en fra Aabenraa er i juni hver blevet idømt 20 dages betinget fængsel for sjusk med elevers køreskoleundervisning. De fire køreskolelærere er alle tilknyttet kæden Lisbeths Køreskole, som også underviser på Fyn.

I alt er 35 af kørelærere i kæden blevet tiltalt for samme forhold siden 2013, hvor Rigspolitiet kom med nye vejledninger til køreskoleundervisning.

De 35 kørelærere - heriblandt en kørelærer fra Svendborg - er dømt for at have overtrådt bekendtgørelsen om kørekort, færdselsloven og straffeloven ved i 2013 at give mindre teoriundervisning, end eleverne havde krav på.

Sagen
En tidligere ansat ved Lisbeths Køreskole blev i 2016 idømt 20 dagbøder á 3000 kroner for overtrædelser af straffeloven, kørekortbekendtgørelsen og færdselsloven. Han skulle blandt andet have givet mindre undervisning end den, eleverne havde ret til.I alt er godt 35 tidligere og nuværende kørelærere blevet sigtet for sjusk med logbøger for elevundervisning, siden nye regler fra Rigspolitiet trådte i kraft i 2013.

Alle er tilknyttet kæden Lisbeths Køreskole. Ejer Lisbeth Jensen afviser, at hun har tolket de nye regler forkert eller endda ignoreret dem.

 

Ifølge forsvarsadvokat Linda Christensen drejer det sig om, at de nye vejledninger fra Rigspolitiet var for tvetydige, inden de blev endeligt fremlagt i marts 2014.

- Nogle af de nye regler omhandlede it-undervisning. Mange af de kørelærere, som jeg har repræsenteret fra Lisbeths Køreskole, har brugt it-undervisning som teorilektion. Problemet var, at den form for undervisning ikke var fyldestgørende nok for teoriundervisning, da undervisning mellem lærere og elever - og ikke mellem pc'er og elever - var påkrævet. Så der blev ikke anvendt den tid, som kørelærerene ellers havdet underskrevet i logbøgerne, forklarer hun.

Linda Christensen kalder perioden efter de nye vejledninger trådte i kraft for en gråzone, som de mange kørelærere er blevet ofre for.

- Der er ikke nogen af mine klienter, som har givet urigtige oplysninger med en ond hensigt. Ingen af dem har haft personlig vinding ved at gøre det, for de har fået timebetaling - og ikke elevbetaling for deres undervisning, lyder det fra forsvarsadvokaten.

Rasende over fire års mistænkeliggørelse

Den første dom mod en kørelærer fra Lisbeths Køreskole kom efter en retssag mod en fynsk kørelærer, som både fik frakendt retten til at undervise elever i to år samt dømt til at betale flere dagbøder.

Siden er dommene mod kørelærerne fra kæden blevet lempet, da antallet af tiltalte har været støt stigende.

Ejer Lisbeth Jensen er langtfra tilfreds med, at hendes nuværende og tidligere undervisere stadig bliver retsforfulgt:

- Nu må denne sag slutte. Det har krævet enorme menneskelige ressourcer af medarbejdere at være sigtet og mistænkeliggjort i fire år.

- Det har ikke blot været menneskelige ressourcer, men også økonomiske for os og ikke mindst for samfundet på grund af en sag, der starter med, at vi medarbejdere skal miste godkendelsen til at være kørelærere og have bøder i flere hundredtusind kroners-klassen og til den endelige sigtelse, der lyder på, at myndighederne hævder, at det i lovgivningen krævede tidsforbrug ikke er brugt, hvilket jeg slet ikke kan se er rigtigt, svarer hun.

Rasende køreskole-ejer: Fire lærere dømt for sjusk med undervisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce