Rapport: Spar på udsatte børn


Rapport: Spar på udsatte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsatte børn i København skal ikke regne med at få så meget hjælp, som de plejer. Rapport anbefaler at nedprioritere forebyggelse. Brud på loven, lyder det.

Der er ingen penge i forebyggelse, derfor er det et oplagt sted at spare. Sådan lyder sparerådene på området for udsatte børn i en intern budgetanalyse i Københavns Kommune.

Rapporten konkluderer blandt andet, at selvom en forebyggende indsats formentlig kan tage problemerne i opløbet, så er der "i et investeringsperspektiv pt. ikke grundlag for at styrke den tidlige indsats".

Men socialborgmester Mikkel Warming (EL) afviser anbefalingerne i rapporten:

- Det er ligesom at tisse i bukserne for at holde varmen. Det ender med at blive meget koldt på sigt, siger han til P4 København. I stedet foreslår han at styrke det forebyggende arbejde med 30 millioner kroner allerede i år.

Overborgmester Ritt Bjerregaard (S) og resten af økonomiudvalget skal nu tage rapporten til "efterretning", og både Social- og Økonomiforvaltningen indstiller, at rapportens anbefalinger indgår i budgetforhandlingerne for 2009.

Dansk Socialrådgiverforening kalder det for dybt bekymrende, at kommunen anbefales at spare på forebyggelsesdelen.

- Anbefalingerne er ganske enkelt i strid med Servicelovens formålsbestemmelse om, at det sociale arbejdes formål er at yde rådgivning og støtte for netop at forebygge sociale problemer, siger Bettina Post fra Dansk Socialrådgiverforening.

Rapport: Spar på udsatte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce