Rane Willerslev træder ind i bestyrelse: - Det er en blåstempling af vores arbejde

Rane Willerslev er professor i social antropologi og har siden juli sidste år været direktør for Nationalmuseet. Han træder nu ind i bestyrelsen for Historielab på University College Lillebælt. Arkivfoto

Rane Willerslev træder ind i bestyrelse: - Det er en blåstempling af vores arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør for Nationalmuseet og én af Danmarks mest kendte forskere, Rane Willerslev, træder ind i bestyrelsen bag det nationale videncenter Historielab på University College Lillebælt.

Hvis man har fulgt med i DR's serie om Rane Willerslevs første tid som direktør for Nationalmuseet, er man ikke i tvivl om, at den kendte forsker har en usædvanligt pakket kalender.

Kalenderen bliver dog nu tilført nogle ekstra mødedatoer, efter at Rane Willerslev er trådt ind i bestyrelsen bag Historielab på University College Lillebælt (UCL).

Historielab blev nedsat som et nationalt videnscenter i forlængelse af folkeskolereformen i 2013 med et mål om at styrke formidlingen af historie til børn og unge.

Og netop det perspektiv vil blive styrket med Rane Willerslev i bestyrelsen, mener centerchef Peter Brunbech.

- Vi er selvfølgelig glade for at få ham med, fordi han er direktør for Nationalmuseet, der er den vigtigste kulturarvsinstitution, vi har i Danmark. Derudover passer han rigtig godt til vores center, fordi han netop har sat en dagsorden om, at vi skal nytænke den måde vi formidler på, siger Peter Brunbech og fortsætter:

- Ranes store interesse for en mere kreativ og legende formidling passer glimrende med vores mål om at gøre historie- og kulturarvsformidlingen langt mere involverende, inspirerende og vedkommende.

Rane Willerslev forventer også selv at kunne tage en masse med fra Historielab til Nationalmuseet.

- På Nationalmuseet står vi over for en kæmpe opgave med at udvikle museumsoplevelsen og gøre kulturarven vedkommende for langt flere danskere - ikke mindst børn og unge. Historielabs visioner og erfaringer er så nært knyttet til dette arbejde, at jeg er sikker på, at begge parter kan få noget stærkt ud af vores samarbejde, siger han.

Historielab
Historielab blev etableret som et nationalt videncenter i forlængelse af folkeskolereformen i 2013 efter oplæg fra Region Syddanmark, Vejle Kommune og University College Lillebælt.Videncentret er fysisk placeret på UCL's afdeling i Jelling, men fungerer som inspirationskilde for alle landets grundskoler.

Hovedfokuset er på at styrke historieundervisningen i grundskolen, men centret arbejder desuden med historieundervisning og kulturarvsformidling på ungdomsuddannelser og på museer.

Afgørende år venter

Historielab fik oprindeligt en fireårig bevilling på Finansloven, der efterfølgende blev forlænget med et enkelt år til udgangen af 2018.

Ifølge UCL-rektor Erik Knudsen arbejder man dog på at kunne gøre centret permanent. Og i den forbindelse kan Rane Willerslevs plads i bestyrelsen fungere som en vigtig blåstempling, vurderer Erik Knudsen.

- Vi opfatter det som en blåstempling af det arbejde, der bliver gjort i hverdagen på centret. Og med Rane Willerslev i bestyrelsen vil det nok gøre det lettere for os at overbevise andre om, at man skal gøre centret permanent, siger han.

Rane Willerslev træder ind i bestyrelse: - Det er en blåstempling af vores arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce