Radikale er både og

De Radikales politiske leder, Margrethe Vestager, havde fundet den klassiske, radikale retorik frem på lørdagens R-landsmøde i Nyborg. Fra talerstolen på Hotel Nyborg Strand langede hun ud efter "enten-eller-samfundet".
Foto: Morten Groth Schärfe/POLFOTO

Radikale er både og

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Margrethe Vestager ignorerede kritik og fastholdt en radikal kurs, hvor "politikken er kompasset"

Der var på forhånd fyret godt op under den radikale leder, Margrethe Vestager, som i dagene op til landsmødet har måtte lægge ryg til beskyldninger om både kup og forræderi.

Det så dog ikke ud til at tynge hende synderligt, da hun mødte baglandet på Hotel Nyborg Strand i går. Faktisk forholdte hun sig slet ikke til udfaldet fra Simon Emil Ammitzbøll, men gav sit bud på en radikale kurs, hvor der i god gammel radikal stil er plads til både det ene og det andet.

- Enten-eller-logik siger blå blok eller rød blok. Både-og-logik siger både indflydelse på kort sigt og ny regering, der kan samarbejde bredt, efter et folketingsvalg, sagde Margrethe Vestager om hele bogstavdiskussionen, og fortsatte:

- Enten-eller-logik siger, at oppositionen skal mene det samme, ellers taber vi næste valg. Både-og-logik siger, at vi både skal samarbejde konkret i oppositionen og vise, at når vi er uenige, kan vi håndtere det uden at give køb på grundholdninger - det er den egentlig opgave

Den kurs var der opbakning til på landsmødet, selv om enkelte fastholdt Simon Emil Ammitzbølls kritik af, at Margrethe Vestager i valgkampen trods de fine ord, meldte sig på Helle Thorning-Schmidts hold og accepterede 24 års-reglen.

Flip-flop

Jonathan Nielsen fra Hillerød beskyldte fra talerstolen Margrethe Vestager for at føre en flop-flop kurs, men det fik han ikke andet end spredte klapsalver for.

Alligevel fastholder han kritikken.

- Jeg er enig i, at vi skal have en både-og-politik, men det, Margrethe Vestager gør, er hverken eller. Hun smed idealerne om 24 års-reglen i valgkampen og lukkede kattelemmen for et samarbejde med de borgerlige, så der hverken var idealer eller pragmatik tilbage, siger han.

Den radikale landsformand, Søren Bald, lod også i sin tale forstå, at han ikke mener, at der skal laves sådanne kompromisser i en valgkamp.

Men bortset fra den lille stikpille valgte han den humoristiske tilgang til det katastrofale valgresultat.

- Som Murphy sagde: Et punkteret dæk er kun fladt på undersiden, sagde Bald.

Selv om Margrethe Vestager og Søren Bald ikke gjorde meget ud af det, så fyldte kritikken dog en del.

Både direkte, men også indirekte, da den fik de nordjyske delegerede til at trække deres forslag om, at De Radikale skal arbejde tættere sammen med S og SF.

- Vi tror på, at vejen frem er et tættere samarbejde med SF og S, men i lyset af debatten vil vi gerne trække vores resolution, sagde Nicolaj Holm.

Og derfor kunne Margrethe Vestager også runde af med en tak for opbakningen og en konstatering, som Simon Emil Ammitzbøll i New York måske vil føle sig stødt af.

- Det radikale er aldrig et soloprojekt.

Radikale er både og

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce