Radikale: Strengere straf er uspiselig


Radikale: Strengere straf er uspiselig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Justitsministeren er en nikkedukke for Dansk Folkeparti, når han hæver straffen for hjemmerøveri, siger R.

Mens De Radikale i sidste uge vakte opsigt ved at stå sammen med regeringen om en stor aftale om efterløn og folkepension, så har midterpartiet intet tilovers for regeringens nye tryghedspakke.

Pakken fordobler straffen for hjemmerøveri og overfaldsvoldtægter, og den støttes af Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne.

Men den er helt uspiselig for De Radikale, fastslår retsordfører Lone Dybkjær (R).

- Justitsministeren er en nikkedukke. Dansk Folkeparti skal åbenbart blot løfte et øjenbryn, og så retter Lars Barfoed og De Konservative ind.

- Alle disse stramninger er en fjer i hatten til Pia Kjærsgaard, og jeg må sige, at jeg er dybt forundret over, at ministeren lade sig presse til at gå med til det, siger Lone Dybkjær.

Hun anklager samtidig justitsminister Lars Barfoed (K) for at overhøre sine egne eksperter i Straffelovrådet, som ellers har til opgave at vurdere spørgsmål om blandt andet strengere straffe.

- Justitsministeren har gentagne gange over for Folketinget bedyret, at der først ville blive gjort noget på dette område, når Straffelovrådet havde præsenteret sine anbefalinger.

- Nu pludselig kommer så denne pakke, uden at vi andre har set resultaterne fra Straffelovrådet. Det må da betyde, at justitsministeren bryder løfter, han har givet til Folketinget, siger Lone Dybkjær.

Tryghedspakken anses for at være en del af Dansk Folkepartis betaling for at gå med i aftalen om forringelser af efterlønnen og en fremrykning af en højere pensionsalder.

De Radikale har dog hele tiden fastholdt, at der er tale om et opdelt forhandlingsforløb, og at partiet ikke har noget ansvar for, at regeringen ved siden af tilbagetrækningsreformen forhandler blandt andet retspolitiske stramninger med Dansk Folkeparti.

Radikale: Strengere straf er uspiselig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce