Radikale: Flygtninge skal kende dansk seksualmoral

De Radikales integrationsordfører, Sofie Carsten Nielsen, mener stadig, det er en god idé at undervise asylansøgere i dansk seksualmoral. Arkivfoto.
Foto: Kim Rune

Radikale: Flygtninge skal kende dansk seksualmoral

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er fint at få klarlagt, om asylansøgere generer danske kvinder, lyder det fra De Radikale. De fremmede skal lære dansk ligestilling.

Flygtninge skal have viden om, hvordan vi ser på køn og ligestilling i Danmark.

Det mener De Radikales integrationsordfører, Sofie Carsten Nielsen.

Udtalelsen kommer i forbindelse med, at Dansk Folkeparti kræver, at justitsminister Søren Pind (V) tager kontakt til landets politikredse for at finde ud af, hvor omfangsrigt det er, at asylansøgere generer danske kvinder.

Det sker efter, at flere kvinder i blandt andet Thisted Kommune har følt sig generet af udenlandske asylansøgere i nattelivet.

Sofie Carsten Nielsen var mandag netop i Thisted og talte med mange af beboerne i teltlejren. Her var nogle af beboerne ansvarlige for at fortælle videre til de andre flygtninge, hvordan og hvorledes bylivet foregår i Danmark.

- De var meget opmærksomme på - og der hang sedler over det hele - at fortælle mig, at når de gik på diskotek her i Danmark, så skal man opføre sig ordentligt og ikke kigge.

- Nogle af dem, som kommer hertil, har aldrig set et diskotek før, og så er det klart, at det er nogle nye vilkår, der gælder, og det er vigtigt, at vi hurtigt får det indprentet, hvordan vi ser på det i Danmark, siger hun til Ritzau.

Derfor er det også fint at få klarlagt, hvorvidt asylansøgere generer danske kvinder.

Holder fast i forslag om kursus

- Man skal fuldt anerkende, at der har været problemer. Der har været en gigantisk sag i Tyskland, og hvis der er noget af det i Danmark, så skal vi have det frem.

- Jeg har det fint med at få klarlagt, hvilke udfordringer der er. Jeg ved ikke, om det skal være via en redegørelse, men det er fint at få informationer frem, om der har været problemer, siger Sofie Carsten Nielsen.

Tidligere har De Radikale sammen med Konservative, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne ment, at det er en god idé, at asylansøgere bliver undervist i seksualmoral. Og det mener integrationsordføreren stadig.

- Jeg har også for nylig været fremme med et mere omfattende forslag, der også indebærer ligestilling og de værdier, som vi baserer os på her, for at få det langt mere udbredt.

- De flygtninge, der kommer hertil, skal ret hurtigt have viden om, hvordan vi ser på køn og ligestilling og blandt andet også seksualmoral.

Fakta
- Nogle af dem, som kommer hertil, har aldrig set et diskotek før, og så er det klart, at det er nogle nye vilkår, der gælder.

Radikale: Flygtninge skal kende dansk seksualmoral

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce