Rabat på Storebælt firdobler BroBizz-salg

BroBizzen gør det 15 procent billigere at komme over Storebælt, og snart kan dens funktion suppleres med nummerpladegenkendelse Arkivfoto

Rabat på Storebælt firdobler BroBizz-salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taksterne for at køre over Storebæltsbroen blev sat ned med 15 procent den 1. januar for dem, der bruger BroBizz. Udsigten til rabat betød en firdobling af BroBizz-bestillinger i december.

Det er blevet billigere at køre over Storebæltsbroen for dem, der har en BroBizz. Det er der mange danskere, der har fundet ud af, og det har betydet en gevaldig stigning i antallet af bestilte BroBizz i december. Næsten 6000 personer har i december - særligt lige op til den 1. januar - bestilt en BroBizz, og det er fire gange så mange som året før, hvor der samme måned var omkring 1500 bestillinger. Det siger Martin Morsing Larsen, der er vicedirektør i Sund & Bælt.

- December er ikke normalt en måned, hvor folk går ind og bestiller, men vi ser et stigende bestillingsantal i forhold til, hvad vi normalt ser på denne tid af året. Det gør vi blandt andet, fordi vi informerer kraftigt for øjeblikket, så alle der bruger kort eller kører i manuel bane, får en folder med på vejen og bliver informeret om, at de kan få en lavere pris, tilføjer han.

Fokus på kapacitet

I alt har mere end 700.000 bilister en BroBizz, og forventningen er, at det tal vil stige kraftigere med de lavere takster. I dag er der i hver retning fire ud af cirka 10 baner i betalingsanlægget til biler med BroBizz, og der bliver løbende holdt øje med belastningen på dem.

- Vi har allerede planer for, hvis kapaciteten begynder at spidse til. Så er det en teknisk opgave at opgradere de andre baner til BroBizz-baner, siger Martin Morsing Larsen.

Men det bliver næppe lige med det første. For det går så meget hurtigere med BroBizz end med betalingskort, at selvom 66 procent af turene over broen er med BroBizz, fylder bilerne ikke tilsvarende meget ved betalingsanlægget.

- Med en BroBizz kommer man fire til otte gange hurtigere igennem i forhold til, hvis man bruger kort, så det gør rigtig meget for kapaciteten, siger Martin Morsing Larsen.

Rabat på Storebælt firdobler BroBizz-salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce