Rådmand om busbesparelser: - Det får konsekvenser for hele Fyn

De regionale busruter er kommet alvorligt i farezonen på grund af passagerflugten i Fynbus. Trafikselskabet, som ejes af de fynske kommuner og Region Syddanmark, har mistet 2,6 mio passagerer på to år og har derfor været nødt til at justere budget 2018. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Rådmand om busbesparelser: - Det får konsekvenser for hele Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense-rådmand Jane Jegind (V) kritiserer, at der ikke er afsat så meget som en krone til de afledte konsekvenser af letbanebyggeriet i Odense.

En ond spiral, som får konsekvenser for hele Fyn.

Det er, hvad den kollektive trafik på Fyn er havnet i, mener Jane Jegind (V), rådmand for by- og kulturforvaltningen i Odense Kommune.

Jane Jegind er grundigt træt af, at to regionale busruter bliver smadret som følge af en passagerflugt, der ikke mindst skyldes letbanebyggeriet i Odense.

Fynbus har på to år mistet 2,6 millioner passagerer, og passagerflugten betyder nu, at der skal spares ti millioner kroner, og at to regionale ruter, der blandt andet betjener Odense-forstaden Skt. Klemens, står til hel eller delvis nedlæggelse.

- Der er ikke taget tilstrækkelig højde for de afledte konsekvenser af letbane-byggeriet. Der er ikke afsat så meget som en krone til de konsekvenser. Og nu står vi her igen - der skal spares igen. Det betyder færre busser, forringet service og konsekvenser for borgere på hele øen, siger rådmanden.

Jane Jegind mener, det er nødvendigt, at borgmester Peter Rahbæk Juel (S) kalder forligsparterne sammen og arbejder på en løsning.

- Noget er vi nødt til at gøre. De penge, der var sat af til at udvikle den kollektive trafik, er ikke gået til andet end at lappe huller. Vi er nødt til at stoppe op og forholde os til, at vi skal gøre noget.

- Enten er vi nødt til at sikre, at busserne kan køre, eller også må man gå højt ud og sige, at den nedadgående spiral fortsætter, til letbanen kører, lyder det fra rådmanden.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem og medlem af Fynbus' bestyrelse, Anders W. Berthelsen, er enig med Jane Jegind i, at situationen er meget alvorlig, og at følgerne af letbanearbejdet i Odense har været helt skudt ved siden af.

- Konsekvenserne af letbane-byggeriet har været undervurderet. Det er der slet ingen tvivl om. Det er meget store beløb, der skal spares, og jeg håber virkelig ikke, det her bliver løsningen, men det er svært at se, hvor man skal finde pengene.

Hvis rute 110/111 samt rute 920 bliver helt lukket, giver det en besparelse på 16 millioner kroner.

Rådmand om busbesparelser: - Det får konsekvenser for hele Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce