Politianmeldelsen mod imam Abu Hassan er mere end et slag ud i luften, mener beskæftigelses- og socialrådmand Steen Møller (K). Chefanklager Ulla Greibe vil først forholde sig til sagen, når der kommer en konkret anmeldelse.

Odense Kommune vil politianmelde Abu Hassan, efter TV2 i tirsdagens afsnit af "Moskéerne bag sløret" afslører imamen i at opfordre et par til at begå socialt bidrag.

Men er det ulovligt at opfordre til bedrageri? Det vurderer juristerne i Odense Kommune, forklarer beskæftigelses- og socialrådmand Steen Møller (K).

- Vores jurister har vurderet, at det er ulovligt, så det er ikke bare slag ud i luften. Nu må politiet vurdere, om det giver anledning til at rejse en sigtelse, og så må vi se om der i sidste ende følger en domfældelse med sig, siger han.

Chefanklager ved Fyns Politi, Ulla Greibe, vil ikke forholde sig til sagen om Abu Hassan, før der foreligger en konkret politianmeldelse.

- Jeg forholder mig ikke til hypotetiske spørgsmål, hvis jeg ser en anmeldelse, så vurderer jeg den. Alle straffesager er befængt med konkrete omstændigheder, som man må vurdere, og straffeloven er en spidsfindig størrelse med over 300 paragraffer, så det kigge vi på meget konkret, hvis vi får en anmeldelse, siger hun.

Men er det ulovligt at opfordre til kriminalitet?

- Det kan alt efter omstændighederne blive betragtet som medvirken. Det er det første, der falder mig ind. Men det fordrer jo, at det, man opfordrer til, er strafbart i sig selv, og det fordrer jo også, at det bliver ført ud i livet, ellers er det kun forsøg på medvirken. Det kommer også an på, hvor konkret en karakter, det har. Så det er ikke så enkelt, og når man taler hypotetisk står mange døre åbne.

Signalværdi

Trods usikkerheden i, om det munder ud i en sigtelse, bakker Steen Møller fuldt op om politianmeldelsen.

- Jeg står gerne på mål for den politianmeldelse, siger Steen Møller. Det er et klart og tydeligt signal om, at det vil vi ikke finde os i. Vi bruger mange penge på at modarbejde socialt bedrageri. Det er jo vores allesammens penge. Alle skal være klar over, at ligegyldigt om man begår socialt bedrageri eller opfordrer til det, så vil vi komme efter med redskaber vi har til rådighed.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle
13
Odense-imam: Anklager dropper sag om socialt bedrageri

Odense-imam: Anklager dropper sag om socialt bedrageri

Aarhus-borgmester efterlyser certificering af imamer

Aarhus-borgmester efterlyser certificering af imamer

2
Støjberg til muslimer: Tag afstand fra imamer

Støjberg til muslimer: Tag afstand fra imamer