300 jobsultne flygtninge er et vigtigt signal til fynske virksomheder, mener Odense-rådmand Steen Møller.

Rådmand og viceborgmester, Steen Møller (K), er overvældet over, at 300 flygtninge mødte frem til jobmesse på Fyens Stiftstidende tirsdag eftermiddag.

- Hvis nogen har tvivlet på, om de flygtninge, som er kommer hertil, nu også vil lave noget, så er det her næsten den stærkeste manifestation, man kan forestille sig. At opleve flygtninge fra hele Fyn strømme til med håbet om at kunne gå hjem med et job eller komme et skridt nærmere et job. Det bestyrker min oplevelse af, at de har et stort engagement og en stor lyst til at tage fat. De har ikke lyst til at være på kontanthjælp, siger Steen Møller.

De 19 fynske virksomheder, som rakte hånden frem mod flygtningene under jobmessen, spiller en meget vigtig rolle, mener rådmanden:

- Alle kunne jo se på antallet af virksomheder, at der slet ikke var job eller praktikpladser til de flygtinge, som mødte frem. Men de flygtninge jeg snakkede med, forventede heller ikke, at de kunne gå hjem med et job. Det her skal ses som det første skridt, og det er et fantastisk initiativ af Fyens Stiftstidende, siger Steen Møller og håber, at budskabet vil brede sig som ringe i vandet i det fynske erhvervsliv:

- Det skal gå op for alle virksomheder, at der er noget arbejdskraft her, som kan bruges, hvis de får fodfæste. I løbet af få år vil mange virksomheder komme til at mangle arbejdskaft, fordi de store årgange går på pension, siger rådmanden.

- Virksomhederne skal gøre det, fordi det giver mening. Det tror jeg, det gør for de virksomheder, der var med i dag. Men samtidigt kan de måske sende et vigtigt signal til at andre virksomheder, så de hopper med på den her, siger Steen Møller.

Jobmessen er en del af Fyens Stiftstidendes serie "Folk vi har brug for".

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.

Mere om emnet

Se alle

Opgørelse: Syriske flygtninge er ikke bedre uddannet

Jobmesse prøver igen at hjælpe syriske flygtninge

Jobmesse prøver igen at hjælpe syriske flygtninge

Minister vil undersøge syreres uddannelse

Minister vil undersøge syreres uddannelse