R giver 12 udenrigspolitiske bolde op

Radikale kommer med 12 bud på ny udenrigspolitik
Foto: Peter Hove Olesen/POLFOTO/Arkiv

R giver 12 udenrigspolitiske bolde op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny radikal udenrigs- og sikkerhedspolitik skydes ned af K og DF, mens der er roser fra SF. R vil have større bredde bag beslutningen, når Danmark går i krig.

De Radikale vil sikre, at et spinkelt flertal i Folketinget ikke længere sender Danmark i krig. Samtidig skal de danske soldater kun sendes ud i verden uden et "klart FN-mandat", hvis en række andre betingelser er opfyldt. Det er nogle af forslagene i en ny radikal 12-punkts plan for dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik.

Selv om både regeringspartiet De Konservative og Dansk Folkeparti på forhånd afviser planen, så mener Det Radikale Venstres gruppeformand Margrethe Vestager, at den sikrer, at "Danmark gør det rigtige".

- At vi både træffer de rigtige, men også de svære valg, når det er nødvendigt. Men det er vigtigt, at vi gør det på et oplyst grundlag, så vi er i stand til at prioritere og udnytte Danmarks ressourcer bedst, siger Margrethe Vestager.

Skal danske soldater således sendes ud i verden, skal det ske med opbakning fra flere end to tredjedele af Folketinget, foreslår partiet.

De Konservatives forsvars- og udenrigsordfører, Tom Behnke, kalder De Radikales plan for "gammel vin på nye flasker", mens Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, mener, at planen lægger Folketinget i en politisk spændetrøje, når politikere skal tage stilling til, om Danmark skal gå i krig.

Derimod roser SF De Radikale udspillet. Udenrigsordfører Holger K. Nielsen (SF) mener, at oppositionen må sætte sig sammen og formulere et alternativ til regeringens udenrigs- og sikkerhedspolitik.

R giver 12 udenrigspolitiske bolde op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce