R: Uhørt at regeringen ville løbe fra trepartsaftale

Ifølge et aftaleudkast præsenterede regeringen en lang række stramninger for Dansk Folkeparti i de dramatiske forhandlinger om udlændinge og skat i december. Det viser, at regeringen ingen intentioner havde om at trække "en streg i sandet" i forhold til Dansk Folkeparti, mener De Radikales integrations- og udlændingeordfører Sofie Carsten Nielsen.

R: Uhørt at regeringen ville løbe fra trepartsaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radikal ordfører kalder det uhørt, at regeringen ville droppe trepartsaftale for at få skattelettelser.

Et lækket aftaleudkast kan nu løfte sløret for, hvilke stramninger af udlændingepolitikken regeringen tilbød Dansk Folkeparti i de tilspidsede skatteforhandlinger i december.

Regeringen var blandt andet klar til et opgør med integrationen for de flygtninge, der har midlertidig beskyttelsesstatus - især flygtninge fra Syrien.

En manøvre, regeringen ifølge aftaleteksten selv kalder et "paradigmeskift".

Det betyder, at man også var klar til at droppe de såkaldte IGU-forløb for denne gruppe flygtninge.

IGU står for integrationsgrunduddannelse og er en del af en trepartsaftale, som regeringen blev enig med arbejdsmarkedets parter om at indføre i 2016.

De Radikales udlændingeordfører, Sofie Carsten Nielsen, kalder det uhørt, at regeringen tilsyneladende var klar til at løbe fra sin egen aftale.

- Det viser jo desværre, at man var klar til at stikke arbejdsmarkedets parter i ryggen. Det er helt håbløst at aflyse aftaler, man selv har indgået.

- Vi synes, at mennesker, der kommer til Danmark, skal bidrage. Det troede vi egentlig også var holdningen hos Venstre, siger Sofie Carsten Nielsen.

Hun kalder det logisk, at når man er i landet, så skal man bidrage og have adgang til arbejde, så man kan være en del af samfundet og ikke ligge samfundet til last.

- Det er IGU'en første skridt på vej mod, siger hun.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde tidligere på måneden, at man opgav at lande en skatteaftale, blandt andet fordi han ikke vil "knytte hver en skattepolitisk krone med udlændingepolitiske tiltag".

Men statsministeren havde ingen intentioner om at trække en "streg i sandet" i forhold til Dansk Folkeparti, mener De Radikales udlændingeordfører, Sofie Carsten Nielsen.

- Regeringen havde tydeligvis ingen intentioner om at sætte en fod ned eller sige: "Hertil og ikke længere" i forhold til udlændingepolitikken. De var villige til at gå langt ud over grænsen, mens Dansk Folkeparti måske blev for grådige og ville have mere, og derfor strandede aftalen.

R: Uhørt at regeringen ville løbe fra trepartsaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce