R: Støjbergs annonce har ingen effekt


R: Støjbergs annonce har ingen effekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringens annoncering om en strammet dansk flygtningepolitik er officielt skudt i gang i Libanon mandag. Men de vil ikke have nogen effekt, mener De Radikale.

Regeringens varslede asylannoncer kan nu læses i medier i Libanon.

Annoncerne indeholder oplysninger om de forringede vilkår for flygtninge, som et flertal i Folketinget for nylig har vedtaget.

De Radikales integrationsordfører, Sofie Carsten Nielsen, mener, at annoncerne ingen effekt har på den nuværende flygtningekrise i Europa.

- Annoncerne bliver trykt samme dag, som der kommer desperate flygtninge med færge og tog til Rødby. Det viser med al tydelighed, at det er fejlslagen politik og spild af penge.

- Disse mennesker sidder ikke og læser annonceaviser. De flygter, og de vil gerne til Europa, og det er vi nødt til at kunne håndtere. De flygter, fordi de ikke kan blive der, hvor de kommer fra, siger Sofie Carsten Nielsen til Ritzau.

I annoncerne står der blandt andet, at "de sociale ydelser for nyankomne flygtninge vil blive reduceret med op til 50 procent".

Derudover slår annoncerne fast, at man ikke kan blive familiesammenført i Danmark det første år, efter at man som flygtning er kommet til landet.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) har, siden regeringen kom til magten i juni, varslet annoncerne, og libanesiske medier er angiveligt blevet valgt, fordi de læses i store dele af Mellemøsten.

Det er derimod mere tvivlsomt, om annoncerne også bliver trykt i tyrkiske medier, som Inger Støjberg hen over sommeren har talt for, fordi det også er et stort transitland for flygtninge.

Berlingske skriver, at fem større dagblade i Tyrkiet kun vil bringe annoncerne, hvis de kan stå inde for indholdet.

R: Støjbergs annonce har ingen effekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce