R: Bendtsen tager røven på tyrkerne

Bendt Bendtsen -- i modstrid med regeringen om Tyrkiets optagelse i EU
Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO

R: Bendtsen tager røven på tyrkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyrkiet skal aldrig være fuldgyldigt medlem af EU, mener Bendt Bendtsen. Udsagnet ryster De Radikales EU-spidskandidat, der kalder det "en farlig melding".

Den konservative Bendt Bendtsen sender tyrkerne direkte i armene på yderliggående ekstremister ved at fjerne muligheden for et tyrkisk EU-medlemskab.

Det mener Det Radikale Venstres EU-spidskandidat, Sophie Carsten Nielsen, der kalder Bendt Bendtsens nye syn på Tyrkiet for "en farlig melding".

- Det er helt ærligt at tage røven på tyrkerne. De er blevet stillet et medlemskab i udsigt. Det har vi også været med til at støtte. Vi er i gang med at forhandle et medlemskab. Jeg er enig med Bendt Bendtsen i, at der er store problemer i forhold til optagelse, og at det ikke bliver i morgen, fordi Tyrkiet slet ikke er i stand til at overholde kriterierne. Men vi skal i den grad holde fast i perspektivet og forhandlingerne. Vi skal holde Tyrkiet ved bordet, siger Sophie Carsten Nielsen til Ritzau.

Bendt Bendtsen, der er De Konservatives spidskandidat ved europaparlamentsvalget den 7. juni, mener ikke, at den rigtige løsning for Tyrkiet er at få stillet et fuldt EU-medlemskab i udsigt, men derimod et såkaldt privilegeret partnerskab. Det sker efter inspiration fra De Konservatives tyske søsterparti, CDU.

- Man skal prøve at finde en mellemvej for Tyrkiet, siger Bendt Bendtsen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Men mellemvejen er en farlig løsning, hvis man spørger De Radikale.

- Er det regeringens holdning? Er Det Konservative Folkepartis holdning? Eller er det bare Bendt Bendtsen? For det er at sende Tyrkiet i armene på ekstremisterne, siger Sophie Carsten Nielsen.

Så sent som for en måned siden stadfæstede udenrigsminister Per Stig Møller (K) under en forespørgselsdebat i Folketinget den mangeårige danske målsætning om, at Tyrkiets forhandlinger med EU skal føre til tyrkisk medlemskab.

R: Bendtsen tager røven på tyrkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce