Putin takker for dansk ja til gasledning

Ministerpræsident Putin og statsminister Lars Løkke Rasmussen hilser på hinanden i Moskva mandag og bedyrede derefter deres enighed om gasledningen i Østersøen
Foto: Sergei Karpukhin/AP/POLFOTO

Putin takker for dansk ja til gasledning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forholdet mellem Danmark og Rusland er blevet varmere, efter at Danmark har godkendt Nord Stream-projektet, siger den russiske premierminister.

Ruslands premierminister, Vladimir Putin, takker Danmark for "en pragmatisk beslutning" om at tillade, at den omstridte gasledning Nord Stream føres gennem dansk farvand i Østersøen.

Det siger Putin under statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) besøg hos sin russiske kollega i Moskva mandag.

- Der er tale om et infrastrukturprojekt af særlig interesse for os, og jeg er taknemmelig for den danske regerings tilsagn. Jeg betragter det som et eksempel på en afbalanceret, ikke-politiseret tilgang til løsning af energispørgsmål i Europa, siger Putin på et fælles pressemøde med Lars Løkke.

Kritikere siger, at gasledningen, der skal føres i land i Tyskland, vil få betydelige sikkerhedspolitiske konsekvenser. Polen og de tre baltiske lande frygter, at Moskva vil bruge gassen som politisk våben, i og med at den russiske gas i fremtiden kan føres uden om deres nationale territorier.

På et direkte spørgsmål bekræfter Putin, at det danske ja har forbedret forholdet mellem de to lande efter et par års afkøling som følge af Sakajev-sagen.

Lars Løkke Rasmussen afviser imidlertid, at den danske godkendelse er givet af politiske hensyn. Der er alene tale om en myndighedsafgørelse, som Energistyrelsen har truffet efter de gældende regler, siger han.

Og lovgivningen forpligter Danmark til at tillade sådanne projekter, hvis de ikke er i strid med dansk eller international lov, anfører statsministeren.

Putin takker for dansk ja til gasledning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce