Puigdemont lover at danne ny catalansk regering snart

Den catalanske separatistleder Carles Puigdemont deltager mandag i et debatarrangement på Københavns Universitet. Her forsikrer han, at han "trods trusler fra Madrid" snart vil danne en ny catalansk regering.

Puigdemont lover at danne ny catalansk regering snart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere catalanske præsident, der lever i eksil i Belgien, går efter at danne regering i Barcelona.

Den catalanske separatistleder Carles Puigdemont lover at danne en ny catalansk regering trods "trusler" fra Madrid. Det siger han mandag under et debatarrangement på Københavns Universitet.

- Vi vil ikke overgive os til autoritarisme trods truslerne fra Madrid, siger han med henvisning til den spanske regering i hovedstaden Madrid.

- Vi vil snart danne en ny regering. Det er på tide at gøre en ende på deres undertrykkelse og finde en politisk løsning for Catalonien, siger Carles Puigdemont ifølge nyhedsbureauet AFP.

Formanden for Cataloniens parlament nominerede mandag Carles Puigdemont til posten som regionens præsident.

Nomineringen sker i forlængelse af valget i Catalonien i december, hvor separatistiske partier endnu engang vandt et absolut flertal i det regionale parlament.

Parlamentsformand Roger Torrent siger, at Puigdemonts kandidatur er "absolut legitimt", selv om separatistlederen står over for at blive retsforfulgt for den rolle, han har spillet i Cataloniens kamp for uafhængighed.

I Madrid blev det udelukket, at Puigdemont igen kan komme til at stå i spidsen for Catalonien.

- Det er absurd, har premierminister Mariano Rajoy ifølge AFP sagt.

Under debatarrangementet på Københavns Universitet bliver Puigdemont spurgt, hvornår han forventer at kunne vende tilbage til Barcelona og stå i spidsen for en catalansk regering.

Men det spørgsmål vil Puigdemont ikke svare på endnu:

- Vi har en meget interessant debat. Hvis jeg siger noget om nyhederne i Catalonien, vil intet af det, vi her har talt om, komme i medierne.

- Så i respekt for universitetet og de studerende vil jeg først sige noget om det i morgen.

Tirsdag er det planen, at Puigdemont skal besøge Folketinget, hvor han på et lukket møde skal møde en række folketingsmedlemmer.

Puigdemont var en af hovedkræfterne bag den catalanske folkeafstemning om løsrivelse fra resten af Spanien i oktober. Efterfølgende udråbte han og den øvrige lokalregering et selvstændigt Catalonien.

Det fik centralregeringen i Madrid til at afsætte det catalanske selvstyre - under store protester i Barcelona.

Puigdemont rejste "af sikkerhedsmæssige årsager" til Bruxelles i Belgien, som han ikke har forladt før besøget i Danmark.

Puigdemont lover at danne ny catalansk regering snart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce